Skip to main content
Linsesalat med bagt rødbede og græskar med laks
Linsesalat med bagt rødbede og græskar med laks

Linsesalat med bagt rødbede og græskar med laks

med græsk ostedressing og græskarkerner

Linser indeholder fantastisk meget protein og findes i mange farver, for eksempel røde, grønne, gule og brune. I vores farverige bowl steger vi grønne linser med zucchini, og topper med bagt græskar og rødbede. Vi giver vores bowl friskhed i form af salat, dild og en lækker græsk ostedressing. Top med græskarkerner for lidt ekstra knas og sprødhed.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Mælk
Æg
Sennep
Fisk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Rødbede

½ stk

Butternutsquash

1 stk

Dild

390 g

Grønne linser

(Kan indeholde spor af: Gluten)

1 stk

Zucchini

1 stk

Citrusfrugt

50 g

Græsk ost

(Indeholder: Mælk)

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder: Æg, Sennep)

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)

60 g

Blandet salat

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til grøntsager

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Olie til stegning

½ dl

Vand til sauce

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3393 kJ
Kalorier (kcal)811 kcal
Fedt51.2 g
Mættet fedt12 g
Kulhydrat41.3 g
Sukker9.9 g
Kostfibre14.4 g
Protein42.3 g
Kolesterol100 mg
Salt3.1 g
Potassium807.2 mg
Calcium39.7 mg
Iron1.2 mg

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skræl butternutsquash og rødbede.

Del butternutsquash på midten, skrab kerner ud, og skær i 1 cm tern. 

Skær rødbede i 1 cm skiver.

Hæld væde fra linser.

Bag grøntsager
2

Fordel butternutsquash og rødbede på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre og gyldne.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Steg grøntsager og laks
3

Imens, skær zucchini i 1 cm tern.

Opvarm olivenolie i en mellemstor stegepande på middelhøj varme. Steg zucchini og linser med Jorden Rundt og et nip salt og peber i 4-5 min, eller indtil møre. Overfør til en tallerken. 

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt. Steg med skindsiden nedad i samme stegepande i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. 

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten. 

Lav dressing
4

Bland græsk ost og vand indtil det får en dressinglignende tekstur i en mellemstor skål.

Lav salat
5

Skyl salat.

Halver citron.

Bland salat, olivenolie, et stort skvæt citronsaft, salt og et nip peber i en stor skål. 

Server
6

Anret linser, grøntsager, laks og salat i skåle.

Top med dressing, græskarkerner og dild.