topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linselarb

Linselarb

med pak choi, sesamfrø og mynte

Har du aldrig hørt om retten larb? Larb er en slags salat med stegte ingredienser, som er en nationalret i Laos. Salaten kan indeholde forskellig protein, men i aftenens variant har vi valgt linser, som vi steger med skalotteløg og pak choi. Klassisk tilbehør til larb er varme, cremede ris og rå grøntsager. I aften serverer vi vores larb med lækre hvidløgsris og en lækker agurkesalat, der bliver ekstra smukt grøn af mynte og koriander. Vi topper med en krydret srirachamayo, og så er maden klar til at blive serveret!

Tags:
Vegetarisk
Stærk
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Vilde basmatiris

1 stk

Hvidløgsfed

2 stk

Gulerod

1 stk

Skalotteløg

1 stk

Pak choi

1 stk

Lime, økologisk

½ stk

Rød chili

1 stk

Ingefær

1 pakke

Grønne linser

50 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

10 g

Sesamfrø

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Agurk

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

10 g

Sriracha

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)735 kcal
Energi (kJ)3077 kJ
Fedt21.84 g
Mættet fedt2.1 g
Kulhydrat99.75 g
Sukker13.4 g
Protein29.87 g
Salt6.3 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.

Steg grøntsager
2

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Hak skalotteløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg skalotteløg og gulerod i 3-4 min. Skær lime i både. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver.

Tilsæt linser
3

Skyl linser under koldt vand* i en si. Hak pak choi groft. Riv ingefær fint. Tilsæt pak choi og ingefær til stegepanden, og steg i 1 min. Tilsæt linser, et skvæt limesaft, sojasauce og chili, og lad simre i 4-5 min. TIP: Undlad at bruge chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.

Lav agurksalat
4

Skær agurk i 1 cm tern. Hak mynte groft. Hak koriander (inklusive stilke). Bland agurk, et skvæt limesaft, en smule olivenolie*, et nip salt* og peber*, og halvdelen af mynte og koriander og halvdelen af sesamfrø i en skål.

Bland srirachamayo
5

Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. Bland mayonnaise, sriracha [1/2 pakke, 2P] og et skvæt vand* i en lille skål. Tag panden af varmen, tilsæt spinat, og vend indtil den er faldet sammen. 

Server
6

Anret hvidløgsris og linselarb i dybe tallerkener. Top med agurksalat. Dryp med srirachamayoDrys med resterende mynte, koriander og sesamfrø. Server med resterende limebåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image