Ingen kommer til at savne kød i denne lækre gratin med masser af farver og smag. Udover linser, indeholder den kartoffelmos, champignon, gulerod, skalotteløg og hvidløg. Gratinen toppes med cremet mozzarella.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.
1 pakke
Grønne linser
4 g
Gulerod
1 dåse
Grøntsagsbouillon
(Indeholderselleri)15 g
Tomatpuré
50 g
Skalotteløg
¼ tsk
Spinat
1 dl
Hvidløgsfed
0.17 spsk
Worcestershire sauce
(Indeholdergluten, sennep, soja)efter behov
Timian
Champignon
Revet mozzarella
(Indeholdermælk)Basilikum
Kartofler
Salt*
Vand*
Hvedemel*
(Indeholdergluten)Smør* efter behov
(Indeholdermælk)Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Kog kartofler i 15 min. Hæld vand fra kartofler. Tilsæt en stor klat smør* og salt* [1/4 tsk, 2 pers. | 1/2 tsk, 4 pers.]. Mos groft med en kartoffelmoser eller gaffel.
Skær svampe i kvarte. Skær gulerod i tynde, halve skiver. Hak skalotteløg fint. Pres eller hak hvidløg. Hak timian [2 stilke, 2 pers. | 4 stilke, 4 pers.] fint. Skyl linser under koldt vand* i en si. Tænd ovnen på 240°C/220°C grillfunktion.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg svampe, gulerod, skalotteløg og et nip salt* i 3-4 min.
Tilsæt timian, hvidløg, worcestershire sauce, tomatpuré og hvedemel* [1/2 tsk, 2 pers. | 1 tsk, 4 pers.], og steg i 1 min under omrøring. Tilsæt vand* (se ingrediensliste), linser, spinat [½ pose, 2 pers.] og grøntsagsbouillon. Bring i kog, og lad simre i 2 min. Krydr med salt* og peber*, og overfør til et ildfast fad.
Top linsegratin med kartoffelmos, og drys med revet mozzarella. Grill i ovnen i 4-6 min, eller indtil osten er smeltet. Hak basilikum fint. TIP: Hold øje med gratinen, så den ikke bliver brændt!
Anret linsegratin i dybe tallerkener. Top med basilikum.