Ingen kommer til at savne kød i denne lækre gratin med masser af farver og smag. Udover linser, indeholder den kartoffelmos, champignon, gulerod, skalotteløg og hvidløg. Gratinen toppes med cremet mozzarella.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Grønne linser
1 stk
Gulerod
4 g
Grøntsagsbouillon
1 dåse
Tomatpuré
1 stk
Skalotteløg
30 g
Spinat
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Worcestershire sauce
(Indeholder Soja, Gluten, Byg, Sennep)
1 pose
Timian
200 g
Champignon
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
1 pose
Basilikum
500 g
Kartofler
¼ tsk
Salt
1 dl
Vand
0.17 spsk
Hvedemel
efter behov
Smør
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Kog kartofler i 15 min. Hæld vand fra kartofler. Tilsæt en stor klat smør* og salt* [1/4 tsk, 2 pers. | 1/2 tsk, 4 pers.]. Mos groft med en kartoffelmoser eller gaffel.
Skær svampe i kvarte. Skær gulerod i tynde, halve skiver. Hak skalotteløg fint. Pres eller hak hvidløg. Hak timian [2 stilke, 2 pers. | 4 stilke, 4 pers.] fint. Skyl linser under koldt vand* i en si. Tænd ovnen på 240°C/220°C grillfunktion.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg svampe, gulerod, skalotteløg og et nip salt* i 3-4 min.
Tilsæt timian, hvidløg, worcestershire sauce, tomatpuré og hvedemel* [1/2 tsk, 2 pers. | 1 tsk, 4 pers.], og steg i 1 min under omrøring. Tilsæt vand* (se ingrediensliste), linser, spinat [½ pose, 2 pers.] og grøntsagsbouillon. Bring i kog, og lad simre i 2 min. Krydr med salt* og peber*, og overfør til et ildfast fad.
Top linsegratin med kartoffelmos, og drys med revet mozzarella. Grill i ovnen i 4-6 min, eller indtil osten er smeltet. Hak basilikum fint. TIP: Hold øje med gratinen, så den ikke bliver brændt!
Anret linsegratin i dybe tallerkener. Top med basilikum.