HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLinsegratin
topBanner
Linsegratin

Linsegratin

med champignon, kartofler & basilikum

Ingen kommer til at savne kød i denne lækre gratin med masser af farver og smag. Udover linser, indeholder den kartoffelmos, champignon, gulerod, skalotteløg og hvidløg. Gratinen toppes med cremet mozzarella.

Tags:VegetariskUnder 650 kcal
Allergener:selleriglutensennepsojamælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 pakke

Grønne linser

4 g

Gulerod

1 dåse

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

15 g

Tomatpuré

50 g

Skalotteløg

¼ tsk

Spinat

1 dl

Hvidløgsfed

0.17 spsk

Worcestershire sauce

(Indeholdergluten, sennep, soja)

efter behov

Timian

Champignon

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

Basilikum

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Salt*

Vand*

Hvedemel*

(Indeholdergluten)

Smør* efter behov

(Indeholdermælk)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)1205.3822 kJ
Kalorier (kcal)288.0933 kcal
Fedt6.6523 g
Mættet fedt4 g
Kulhydrat28.6702 g
Sukker7.4 g
Protein23.9075 g
Salt3.1 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Kog kartofler i 15 min. Hæld vand fra kartofler. Tilsæt en stor klat smør* og salt* [1/4 tsk, 2 pers. | 1/2 tsk, 4 pers.]. Mos groft med en kartoffelmoser eller gaffel.

2

Skær svampe i kvarte. Skær gulerod i tynde, halve skiver. Hak skalotteløg fint. Pres eller hak hvidløg. Hak timian [2 stilke, 2 pers. | 4 stilke, 4 pers.] fint. Skyl linser under koldt vand* i en si. Tænd ovnen på 240°C/220°C grillfunktion.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg svampe, gulerod, skalotteløg og et nip salt* i 3-4 min.

4

Tilsæt timian, hvidløg, worcestershire sauce, tomatpuré og hvedemel* [1/2 tsk, 2 pers. | 1 tsk, 4 pers.], og steg i 1 min under omrøring. Tilsæt vand* (se ingrediensliste), linser, spinat [½ pose, 2 pers.] og grøntsagsbouillon. Bring i kog, og lad simre i 2 min. Krydr med salt* og peber*, og overfør til et ildfast fad.

5

Top linsegratin med kartoffelmos, og drys med revet mozzarella. Grill i ovnen i 4-6 min, eller indtil osten er smeltet. Hak basilikum fint. TIP: Hold øje med gratinen, så den ikke bliver brændt! 

6

Anret linsegratin i dybe tallerkener. Top med basilikum.