topBanner
Linsegratin

Linsegratin

med champignon, kartofler & basilikum

Ingen kommer til at savne kød i denne lækre gratin med masser af farver og smag. Udover linser, indeholder den kartoffelmos, champignon, gulerod, skalotteløg og hvidløg. Gratinen toppes med cremet mozzarella.

Tags:VegetariskUnder 600 kcal
Allergener:selleriglutensennepsojamælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 pakke

Grønne linser

1 stk

Gulerod

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 dåse

Tomatpuré

1 stk

Skalotteløg

½ pose

Spinat

1 stk

Hvidløgsfed

15 g

Worcestershire sauce

(Indeholdergluten, sennep, soja)

1 pose

Timian

200 g

Champignon

50 g

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

1 pose

Basilikum

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 dl

Vand*

½ tsk

Hvedemel*

(Indeholdergluten)

¼ tsk

Salt*

Smør*

(Indeholdermælk)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2265 kJ
Kalorier (kcal)541 kcal
Fedt8 g
Mættet fedt4 g
Kulhydrat79 g
Sukker15 g
Protein33 g
Salt5 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.

Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Kog kartofler i 15 min.

Hæld vand fra kartofler.

Tilsæt en stor klat smør* og salt* [1/4 tsk, 2 pers. | 1/2 tsk, 4 pers.]. Mos groft med en kartoffelmoser eller gaffel.

2

Skær svampe i kvarte.

Skær gulerod i tynde, halve skiver.

Hak skalotteløg fint.

Pres eller hak hvidløg.

Hak timian [2 stilke, 2 pers. | 4 stilke, 4 pers.] fint.

Skyl linser under koldt vand* i en si.

Tænd ovnen på 240°C/220°C grillfunktion.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg svampe, gulerod, skalotteløg og et nip salt* i 3-4 min.

4

Tilsæt timian, hvidløg, worcestershire sauce, tomatpuré og hvedemel* [1/2 tsk, 2 pers. | 1 tsk, 4 pers.], og steg i 1 min under omrøring.

Tilsæt vand* (se ingrediensliste), linser, spinat [½ pose, 2 pers.] og grøntsagsbouillon. Bring i kog, og lad simre i 2 min. Krydr med salt* og peber*, og overfør til et ildfast fad.

5

Top linsegratin med kartoffelmos, og drys med revet mozzarella. Grill i ovnen i 4-6 min, eller indtil osten er smeltet.

Hak basilikum fint.

TIP: Hold øje med gratinen, så den ikke bliver brændt!

6

Anret linsegratin i dybe tallerkener.

Top med basilikum.