topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linsegratin

Linsegratin

med champignon, kartofler & basilikum

Ingen kommer til at savne kød i denne lækre gratin med masser af farver og smag. Udover linser, indeholder den kartoffelmos, champignon, gulerod, skalotteløg og hvidløg. Gratinen toppes med cremet mozzarella.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Soja
Gluten
Byg
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Grønne linser

1 stk

Gulerod

4 g

Grøntsagsbouillon

1 dåse

Tomatpuré

1 stk

Skalotteløg

30 g

Spinat

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Worcestershire sauce

(Indeholder Soja, Gluten, Byg, Sennep)

1 pose

Timian

200 g

Champignon

50 g

Revet mozzarella

(Indeholder Mælk)

1 pose

Basilikum

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt

1 dl

Vand

0.17 spsk

Hvedemel

efter behov

Smør

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)288 kcal
Energi (kJ)1205 kJ
Fedt6.65 g
Mættet fedt4 g
Kulhydrat28.67 g
Sukker7.4 g
Protein23.91 g
Salt3.1 g

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Kog kartofler i 15 min. Hæld vand fra kartofler. Tilsæt en stor klat smør* og salt* [1/4 tsk, 2 pers. | 1/2 tsk, 4 pers.]. Mos groft med en kartoffelmoser eller gaffel.

Forbered grøntsager
2

Skær svampe i kvarte. Skær gulerod i tynde, halve skiver. Hak skalotteløg fint. Pres eller hak hvidløg. Hak timian [2 stilke, 2 pers. | 4 stilke, 4 pers.] fint. Skyl linser under koldt vand* i en si. Tænd ovnen på 240°C/220°C grillfunktion.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg svampe, gulerod, skalotteløg og et nip salt* i 3-4 min.

Lav sauce
4

Tilsæt timian, hvidløg, worcestershire sauce, tomatpuré og hvedemel* [1/2 tsk, 2 pers. | 1 tsk, 4 pers.], og steg i 1 min under omrøring. Tilsæt vand* (se ingrediensliste), linser, spinat [½ pose, 2 pers.] og grøntsagsbouillon. Bring i kog, og lad simre i 2 min. Krydr med salt* og peber*, og overfør til et ildfast fad.

Bag linsegratin
5

Top linsegratin med kartoffelmos, og drys med revet mozzarella. Grill i ovnen i 4-6 min, eller indtil osten er smeltet. Hak basilikum fint. TIP: Hold øje med gratinen, så den ikke bliver brændt! 

Server
6

Anret linsegratin i dybe tallerkener. Top med basilikum.