Skip to main content
Harissakrydret torsk og urte-tabbouleh

Harissakrydret torsk og urte-tabbouleh

med hvidløgsfraiche og granatæble

Leder du efter en skøn opskrift til dage, hvor aftensmaden gerne må føles lidt ekstra sund og nærende? Så har vi her en fantastisk bulgursalat og harissakrydret torsk til dig. Salaten er fyldt med spinat, agurk, tomat, granatæblekerner, urter og græsk ost, og torsken steges til perfektion. Top med hvidløgsfraiche og gyldne pinjekerner, og forkæl dig selv med hver en bid.

Tags:
Hurtig
Mere grønt
Proteinrig
Allergener:
Pesce
Hvede
Gluten
Milk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Torsk

4 g

Harissa-krydderi

170 g

Bulgur

½ stk

Granatæble

1 stk

Agurk

1 stk

Mynte

1 stk

Bredbladet persille

30 g

Spinat

75 ml

Fraiche

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron

20 g

Pinjekerner

2 stk

Tomat

50 g

Græsk ost

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4.5 dl

Vand til bulgur

½ tsk

Salt til bulgur

¼ tsk

Salt til fisk

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)2931 kJ
Kalorier (kcal)701 kcal
Fedt19.4 g
Mættet fedt8 g
Kulhydrat75.1 g
Sukker15.1 g
Kostfibre16.7 g
Protein43.6 g
Salt4.3 g
Trans Fat0.2 g
Potassium246 mg
Calcium12 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt bulgur og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Lad køle af.

2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, fraiche og et nip salt og peber i en lille skål.

3

Skyl spinat.

Hak agurk og tomat groft.

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn kernerne med fingrene. Lad kernerne falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl kerner under koldt vand i en si.

TIP: Ved at fjerne kerner i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

4

Bland tomat, agurk, granatæble og spinat i en stor skål.

Hak persille og mynte fint, og vend i salaten.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne. Overfør til en lille skål.

5

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og harissa-krydderi.

Steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

Vend bulgur med tomatsalat, salt og et skvæt citronsaft. Smuldr græsk ost i, og tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

6

Anret urte-tabbouleh i dybe tallerkener.

Top med fisk og hvidløgsfraiche.

Drys med pinjekerner.