
Leder du efter en skøn opskrift til dage, hvor aftensmaden gerne må føles lidt ekstra sund og nærende? Så har vi her en fantastisk bulgursalat og harissakrydret torsk til dig. Salaten er fyldt med spinat, agurk, tomat, granatæblekerner, urter og græsk ost, og torsken steges til perfektion. Top med hvidløgsfraiche og gyldne pinjekerner, og forkæl dig selv med hver en bid.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
250 g
Torsk
(Indeholder: Fisk)
4 g
Harissa-krydderi
170 g
Bulgur
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Gluten, Kamut, Khorasanhvede, Havre, Rug, Byg)
½ stk
Granatæble
1 stk
Agurk
1 stk
Mynte
1 stk
Bredbladet persille
30 g
Spinat
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citrusfrugt
20 g
Pinjekerner
(Kan indeholde spor af: Havre, Rug, Byg, Hvede, Nøtter, Jordnødder, Sesam, Spelt)
250 g
Cherrytomater
50 g
Græsk ost
(Indeholder: Mælk)
4.5 dl
Vand til bulgur
½ tsk
Salt til bulgur
¼ tsk
Salt til fisk
¼ tsk
Salt til salat

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Lad køle af.

Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, fraiche og et nip salt og peber i en lille skål.

Skyl spinat.
Hak agurk groft.
Halver cherrytomater.
Skær citrusfrugt i både.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn kernerne med fingrene. Lad kernerne falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl kerner under koldt vand i en si.
TIP: Ved at fjerne kerner i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Bland tomat, agurk, granatæble og spinat i en stor skål.
Hak persille og mynte fint, og vend i salaten.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne. Overfør til en lille skål.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og harissa-krydderi.
Steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Vend bulgur med tomatsalat, salt og et skvæt citrusfrugtsaft. Smuldr græsk ost i, og tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Anret urte-tabbouleh i dybe tallerkener.
Top med fisk og hvidløgsfraiche.
Drys med pinjekerner.