topBanner
Laksekager

Laksekager

med ovnbagte rodfrugter & timian

Tag på kulinarisk rafting i en hjemmelavet lakseflåde, der glider ned i mundens vandfald og lige ind i dit hjerte. De bagte rodfrugter kommer til sin ret sammen med en forfriskende klat creme med persille og citron.

Tags:Børnevenlig
Allergener:glutenfiskægsennepmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

2 stk

Gulerod

500 g

Kartofler

1 stk

Citron

½ pose

Bredbladet persille

1 stk

Skalotteløg

250 g

Laksefilet

(Indeholderfisk)

25 g

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

75 g

Fraiche

(Indeholdermælk)

1 pose

Timian

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2990 kJ
Kalorier (kcal)715 kcal
Fedt34 g
Mættet fedt7 g
Kulhydrat67 g
Sukker13 g
Protein35 g
Salt0 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Stegepande
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Hak timian [1-2 stilke | 3-4 stilke] fint. Skær kartofler (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med timian. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min.

2

Skær citron i både. Hak persille [1/2 pose, 2P] fint. Hak skalotteløg fint. Fjern skind fra laks, dup tør med køkkenrulle, og hak fint. TIP: Jo finere, jo bedre - dette vil binde kødet bedre sammen med resten af ingredienserne.

3

Bland laks, panko, persille (gem lidt til anretning), mayonnaise, skalotteløg og et skvæt citronsaft i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Form fars til 3-4 cm tykke laksekager (2 pr. person).TIP: Laksekagerne binder bedre, hvis du former og lægger dem direkte på den varme pande (se trin 4).

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg laksekager i 2-3 min på hver side. TIP: Laksekagerne er færdige, når kødet er mat i midten.

5

Smag fraiche [1/2 pakke, 2P] til med salt* og peber* i en lille skål.

6

Fordel bagte grøntsager og laksekager på tallerkener. Top med fraiche og resterende persille. Server med citronbåde.