
Pak Bhutia-hesten og giv dig ud på en velduftende tur i en indisk slette af jasminris. Rid gennem karrysaucens mystiske kyster, helt til de runde kyllingeboller, der stiger op fra tallerkenen som Taj Mahal. Top med koriander.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
30 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Ingefær
1 stk
Forårsløg
1 stk
Citrusfrugt
20 g
Gul karrypasta
(Indeholder: Sennep)
250 ml
Kokosmælk
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja)
60 g
Spinat
½ stk
Chili
1 pose
Koriander
150 g
Jasminris
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
300 g
Hakket kyllingekød
1 stk
Æg
3.5 dl
Vand

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Bring vand* i kog i en gryde. Tilsæt ris. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 10 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet* er absorberet.

Hak løg fint. Hak hvidløg fint. Bland hakket kyllingekød, æg*, panko, 1/2 hvidløg og 1/2 løg i en skål. Krydr med salt* og peber*. Rul fars til kødboller (5 pr. person). Fordel på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 15-20 min.

Skræl ingefær. Hak fint. Snit forårsløg fint. Skær lime i både.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg ingefær, resterende løg og hvidløg i 30 sek. Tilsæt karrypasta, et skvæt limesaft, kokosmælk og soja. Lad simre i 5 min. Tilsæt spinat og forårsløg. Lad simre i 2-3 min. Smag til med salt* og peber*.

Halver chili. Fjern kerner. Hak fint. Hak koriander groft.

Anret ris i dybe tallerkener. Top med karrysauce, kyllingeboller, koriander og chili (stærk!).