Skip to main content
Kyllingeboller

Kyllingeboller

med karryris, koriander & chili

4.3
(277)

Pak Bhutia-hesten og giv dig ud på en velduftende tur i en indisk slette af jasminris. Rid gennem karrysaucens mystiske kyster, helt til de runde kyllingeboller, der stiger op fra tallerkenen som Taj Mahal. Top med koriander.

Tags:
Hurtig
Stærk
Allergener:
Gluten
Hvede
Sennep
Soja

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

30 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Ingefær

1 stk

Forårsløg

1 stk

Citrusfrugt

20 g

Gul karrypasta

(Indeholder: Sennep)

250 ml

Kokosmælk

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja)

60 g

Spinat

½ stk

Chili

1 pose

Koriander

150 g

Jasminris

1 stk

Løg

2 stk

Hvidløgsfed

300 g

Hakket kyllingekød

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg

3.5 dl

Vand

Næringsindhold

Kalorier (kcal)385 kcal
Energi (kJ)1610 kJ
Fedt3.4 g
Mættet fedt0.9 g
Kulhydrat76.6 g
Sukker2.1 g
Kostfibre2.5 g
Protein11.8 g
Kolesterol0.1 mg
Salt2.9 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Bring vand* i kog i en gryde. Tilsæt ris. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 10 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet* er absorberet.

Rul kyllingeboller
2

Hak løg fint. Hak hvidløg fint. Bland hakket kyllingekød, æg*, panko, 1/2 hvidløg og 1/2 løg i en skål. Krydr med salt* og peber*. Rul fars til kødboller (5 pr. person). Fordel på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 15-20 min. 

Forbered frugt & grønt
3

Skræl ingefær. Hak fint. Snit forårsløg fint. Skær lime i både.

Lav karrysauce
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg ingefær, resterende løg og hvidløg i 30 sek. Tilsæt karrypasta, et skvæt limesaft, kokosmælk og soja. Lad simre i 5 min. Tilsæt spinat og forårsløg. Lad simre i 2-3 min. Smag til med salt* og peber*.

Forbered chili & koriander
5

Halver chili. Fjern kerner. Hak fint. Hak koriander groft.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener. Top med karrysauce, kyllingeboller, koriander og chili (stærk!).