
I aften frister vi med vidunderlig kyllinge-'tagine' på en bund af daddelcouscous. Vi steger kylling og laver en lækker sauce med tomat og vores særlige krydderiblanding Saha- Ras. Couscous koger vi med dadler og vender med hakket persille. Hele molevitten toppes med cremet yoghurt, for en fuldendt smagsoplevelse!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
300 g
Kyllingebryststrimler
390 g
Hakkede tomater
1 stk
Løg
4 g
Bouillon
4 g
Saha-Ras
100 g
Couscous
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)
40 g
Dadler, stykker
(Kan indeholde spor af: Hasselnødder, Macadamianødder, Cashewnødder, Pekannødder, Jordnødder, Valnødder, Nøtter, Paranødder, Pistacienødder, Mandler, Sesam)
1 stk
Kruspersille
½ stk
Granatæble
75 g
Spidskål, skåret
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
2.5 dl
Vand til couscous
¼ tsk
Salt til couscous
1 spsk
Olie til couscous
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
2 spsk
Vand til gryderet
¼ tsk
Salt til gryderet
½ spsk
Olie til salat

Bring vand og salt i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt couscous, dadler og olivenolie, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
Overfør til en tallerken.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Imens, skær løg i tynde skiver.
Opvarm samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme, og steg løg i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæ Saha-Ras, og svits i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt kylling, hakkede tomater, bouillon, vand, salt og et nip peber, og lad simre i 7-10 min.

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn kernerne med fingrene. Lad kernerne falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl kerner under koldt vand i en si.
TIP: Ved at fjerne kerner i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Hak persille groft, og vend med couscous.
Bland spidskål, granatæble, olivenolie og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Anret couscous og tagine i dybe tallerkener.
Top med yoghurt.
Server med salat.