Skip to main content
Kyllinge-'tagine' og dadelcouscous

Kyllinge-'tagine' og dadelcouscous

med kål- og granatæblesalat

I aften frister vi med vidunderlig kyllinge-'tagine' på en bund af daddelcouscous. Vi steger kylling og laver en lækker sauce med tomat og vores særlige krydderiblanding Saha- Ras. Couscous koger vi med dadler og vender med hakket persille. Hele molevitten toppes med cremet yoghurt, for en fuldendt smagsoplevelse!

Tags:
Hurtig
Mere grønt
Proteinrig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kyllingebryststrimler

390 g

Hakkede tomater

1 stk

Løg

4 g

Bouillon

4 g

Saha-Ras

100 g

Couscous

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)

40 g

Dadler, stykker

(Kan indeholde spor af: Hasselnødder, Macadamianødder, Cashewnødder, Pekannødder, Jordnødder, Valnødder, Nøtter, Paranødder, Pistacienødder, Mandler, Sesam)

1 stk

Kruspersille

½ stk

Granatæble

75 g

Spidskål, skåret

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand til couscous

¼ tsk

Salt til couscous

1 spsk

Olie til couscous

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

2 spsk

Vand til gryderet

¼ tsk

Salt til gryderet

½ spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3066 kJ
Kalorier (kcal)733 kcal
Fedt22 g
Mættet fedt5.5 g
Kulhydrat80.4 g
Sukker37.1 g
Kostfibre11.2 g
Protein48.5 g
Salt5.3 g
Potassium222.6 mg
Calcium32.1 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Lav couscous
1

Bring vand og salt i kog i en mellemstor gryde. 

Tilsæt couscous, dadler og olivenolie, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Steg kylling
2

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling med salt i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt. 

Overfør til en tallerken. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav 'tagine'
3

Imens, skær løg i tynde skiver.

Opvarm samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme, og steg løg i 2-3 min, eller indtil bløde.

Tilsæ Saha-Ras, og svits i 30 sek, eller indtil velduftende. 

Tilsæt kylling, hakkede tomater, bouillon, vand, salt og et nip peber, og lad simre i 7-10 min. 

Forbered granatæble
4

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn kernerne med fingrene. Lad kernerne falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl kerner under koldt vand i en si. 

TIP: Ved at fjerne kerner i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Lav salat
5

Hak persille groft, og vend med couscous.

Bland spidskål, granatæble, olivenolie og et nip salt og peber i en mellemstor skål. 

Server
6

Anret couscous og tagine i dybe tallerkener. 

Top med yoghurt. 

Server med salat.