Pitabrød til en festlig weekendaften? Vi tør næsten love at I ikke har fået pitabrød på denne måde før. I aften fylder vi nemlig vores pita med pulled pork med cajunkrydderier, granatæblesalat, calabresepesto og crème fraiche. Fantastisk tilbehør er hjemmelavede fritter krydret med den spændende krydderiblanding Za'atar, som giver en vidunderlig smag.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
60 g
Calabresepesto
75 ml
Crème fraiche
1 stk
Mynte
1 stk
Agurk
500 g
Kartofler
4 g
Ay Cajun-ba
½ stk
Granatæble
4 g
Za'atar
30 g
Blandet salat
2 stk
Pitabrød
½ g
Chiliflager
300 g
Pulled pork
½ stk
Rødløg
½ stk
Pastinak
½ tsk
Salt til kartofler
½ spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med za'atar, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, kom kød (inklusive lage fra pakken) og Ay Cajun-ba i et ildfast fad.
Dæk til med sølvpapir, og bag i ovnen i 10-12 min, når fritterne har 12 min tilbage.
Imens, skær agurk i tynde, halve skiver.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Hak mynte fint, og skyl salat.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.
Bland calabresepesto, et skvæt vand og chiliflager i en lille skål.
Bland salat, mynte, agurk, rødløg, granatæble, agurk, olivenolie og et nip salt i en mellemstor skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Placer pitabrød på risten i ovnen, og varm i 3-4 min.
Træk kød i strimler med to gafler i gryden.
Fyld pitabrød med pulled pork, granatæblesalat, calabresepesto og crème fraiche.
Server med fritter og overskydende granatæblesalat, calabresepesto og crème fraiche.