Skip to main content
Krydret linse-dhal med kyllingebrystfiletstrimler
Krydret linse-dhal med kyllingebrystfiletstrimler

Krydret linse-dhal med kyllingebrystfiletstrimler

med smørstegt pitabrød og frisk agurk

I aften vi laver en cremet suppe, den populære indiske suppe dhal. Vores version indeholder linser, løg, tomater, ingefærpasta, chili, hvidløg og sojasauce. Vi serverer vores dhal med frisk agurk, og smørstegt pitabrød stegt med urtesmør med mynte og koriander.

Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

10 g

Ingefærpasta

1 stk

Mynte & koriander

200 g

Røde linser

2 stk

Tomat

½ stk

Agurk

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

½ stk

Chili

2 stk

Hvidløgsfed

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

2 stk

Pitabrød

(Indeholder: Gluten)

1 stk

Løg

90 ml

Kokosmælk

4 g

Mild Mahal

300 g

Kyllingebryststrimler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til stegning

3 dl

Vand til gryderet

1 spsk

Smør til smør

Næringsindhold

Energi (kJ)3868 kJ
Kalorier (kcal)924 kcal
Fedt26 g
Mættet fedt15.9 g
Kulhydrat97.7 g
Sukker11.8 g
Protein67.5 g
Salt5.5 g

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Tag smør ud af køleskabet.

Hak løg fint. Flæk chili, fjern kerner, og hak fint. Hak tomat og hvidløg fint. Skyl linser. Skær citrusfrugt i både.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling med salt i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Steg løg
2

Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg i 2-3 min, eller indtil bløde.

Tilsæt ingefærpasta, chili, hvidløg, Mild Mahal, tomat og linser, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Kog dhal
3

Tilsæt vand, kokosmælk, grøntsagsbouillon og sojasauce, og bring i kog.

Sænk til middel varme, og lad simre under låg i 15-20 min, eller indtil linserne er bløde.

Tilsæt kylling, et stort skvæt citrusfrugtsaft, og krydr med et nip salt og peber.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis dhalen virker tyk.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Lav urtesmør
4

Imens, skær agurk i 1 cm tern.

Hak mynte og koriander fint.

Bland mynte, koriander, smør og et nip salt og peber i en lille skål.

Steg pitabrød
5

Smelt urtesmør i en anden stegepande på middelhøj varme.

Steg pitabrød i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden.

Server
6

Anret linse-dhal i dybe tallerkener.

Top med agurk.

Server med pitabrød.