Er du vild med det mexicanske køkken, så er denne farverige ret lige noget for dig. Mørt kyllingebryst i varmende enchiladasauce, akkompagneret af luftige jasminris og en uimodståelig salat. Top med græsk ost, og enhver mexicaner ville nikke anerkendende og give 'thumbs up'.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
280 g
Kyllingebryst
4 g
Panamad
100 g
Enchiladasauce
50 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
1 stk
Tomat
30 g
Spinat
1 stk
Gulerod
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
¼ tsk
Salt til kød
½ spsk
Olie til stegning
1 spsk
Smør til sauce
1 dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skyl spinat.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Bland spinat, gulerod, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med Panamad, salt og et nip peber.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Sænk til middel varme, og steg videre i 2-3 min på hver side, eller indtil gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, hak tomat groft.
Tilsæt tomat, enchiladasauce, smør, vand, salt og et nip peber til stegepanden, og lad simre i 1 min, eller indtil smørret er smeltet.
Anret kylling, ris og salat i skåle.
Top kylling med enchiladasauce og smuldret salatost.