Koreansk oksekøds-bibimbap
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk oksekøds-bibimbap

Koreansk oksekøds-bibimbap

med ingefærstegte grøntsager og forårsløg

Den koreanske nationalret er skabt for over 1000 år siden og er løbende blevet videreudviklet. Almindelige mennesker spiste bibimbap på nytårsaften for at slippe af med rester til det nye år - løsningen var simpelthen at lægge alt i en skål og blande det sammen. Vi har dog ikke brug for et nyt år for at have en grund til at lave bibimbap. Vores version kan prale af hakket oksekød marineret i hvidløg og ingefær, som sammen med jasminris forbedrer smagen af ​​de vitaminrige grøntsager.

Tags:
Under 650 kcal
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

225 g

Hakket oksekød

200 g

Champignon

1 stk

Forårsløg

2 stk

Gulerod

1 stk

Ingefær

2 stk

Hvidløgsfed

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

10 g

Sriracha

1 stk

Pak choi

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

1 spsk

Ketchup (step 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2837 kJ
Kalorier (kcal)678 kcal
Fedt25.2 g
Mættet fedt8.7 g
Kulhydrat80.3 g
Sukker13.6 g
Protein33.4 g
Salt5.8 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min.

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Forbered grøntsager
2

Imens, skær svampe i tynde skiver.

Snit forårsløg fint.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd.

Hak pak choi groft.

Riv ingefær (uskrællet) fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Sylt forårsløg
3

Bland forårsløg med hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P] og et nip salt en lille skål.

Bland ketchup [1 spsk | 2 spsk], sojasauce og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en anden lille skål.

TIP: Sriracha er stærk, så vær forsigtig!

Steg grøntsager
4

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg gulerod og svampe i 3-5 min, eller indtil bløde. 

Tilsæt pak choi, hvidløg og ingefær [2 tsk | 4 tsk], og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.

Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en skål.

Steg kød
5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket oksekød med et nip salt og peber i 4-5 min, eller indtil brunet. 

Tag panden af varmen, og tilsæt grøntsager og srirachadressing. Rør rundt, og smag til med salt og peber.

Hæld væde fra forårsløg gennem en si.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med oksekød, grøntsager og forårsløg.