HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKoreansk Oksekøds Bibimbap
topBanner
Koreansk oksekøds-bibimbap

Koreansk oksekøds-bibimbap

med ingefærstegte grøntsager og forårsløg

Den koreanske nationalret er skabt for over 1000 år siden og er løbende blevet videreudviklet. Almindelige mennesker spiste bibimbap på nytårsaften for at slippe af med rester til det nye år - løsningen var simpelthen at lægge alt i en skål og blande det sammen. Vi har dog ikke brug for et nyt år for at have en grund til at lave bibimbap. Vores version kan prale af hakket oksekød marineret i hvidløg og ingefær, som sammen med jasminris forbedrer smagen af ​​de vitaminrige grøntsager.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:GlutenSojaSulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

25 ml

Sojasauce

(IndeholderGluten, Soja)

250 g

Hakket oksekød

200 g

Champignon

1 stk

Forårsløg

2 stk

Gulerod

1 stk

Ingefær

2 stk

Hvidløgsfed

12.5 ml

Hvidvinseddike

(IndeholderSulfitter)

25 g

Ketchup

10 g

Sriracha

200 g

Pak choi

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)621 kcal
Energi (kJ)2596 kJ
Fedt17 g
Mættet fedt5.8 g
Kulhydrat80.2 g
Sukker13.1 g
Protein36.83 g
Salt6.4 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Rivejern
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og lad simre under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Skær svampe i tynde skiver. Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). Skræl gulerod til lange, tynde bånd. Hak pak choi groft. Riv ingefær fint. Pres eller hak hvidløg fint.

3

Bland det hvide forårsløg med hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P] og et nip salt en lille skål. Bland ketchup, sojasauce og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en anden lille skål. TIP: Sriracha er stærk, så vær forsigtig!

4

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og svampe i 3-5 min. Tilsæt pak choi, hvidløg og ingefær, og steg i 1 min. Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en skål.

5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg hakket oksekød i 3-4 min, og krydr med et nip salt og peber. Skru op til høj varme, og steg i 3 min, eller indtil sprødt. Tag panden af varmen, tilsæt grøntsager og srirachadressing, og rør rundt indtil opvarmet. Smag til med salt og peber. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

6

Hæld væde fra forårsløg gennem en si. Anret ris i dybe tallerkener. Top med oksekød, grøntsager og det hvide forårsløg. Drys med det grønne forårsløg.