
I mange lande er en bowl en populær frokostret, som kan købes på gader og torve. I aften bygger vi vores egen bowl med koldrøget laks i hovedrollen, som vi blander med forårsløg og asiatisk mayonnaise. Vores bowl indeholder også mango, gulerødder som vi skræller i lange smukke bånd, agurk og avocado. Vi topper med ingefær-urtedressing, frisk mynte og koriander og crunchy peanuts.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
200 g
Koldrøget laks
(Indeholder: Fisk)
1 stk
Forårsløg
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)
1 stk
Avocado
1 stk
Agurk
1 stk
Gulerod
½ stk
Mango
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
1 pose
Mynte & koriander
½ stk
Lime
150 g
Jasminris
25 g
Honning-ingefærdressing
(Indeholder: Sennep)
½ stk
Citrongræs
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten, Sennep, Sesam, Æg)
1 spsk
Smør (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 3)

Bank citrongræs [1/2 stk, 2P] med en kagerulle.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Svits citrongræs 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. Fjern citrongræs.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, hak laks fint, og overfør til en stor skål.
Snit forårsløg fint.
Rør forårsløg, asiatisk mayonnaise og et nip salt og peber i skålen med laks.

Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Hak mynte og koriander fint (gem nogle blade til anretning).
Bland mynte og koriander med sojasauce, honning-ingefærdressing [1/2 pakke, 2P], et stort skvæt limesaft og sukker [1/2 tsk | 1 tsk] i en lille skål.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.
Skær mango [1/2 stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Skær agurk i tynde skiver.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd.

Anret ris, laks, mango, gulerod, agurk og avocado i dybe tallerkener.
Dryp med ingefær-urtedressing.
Top med peanuts og resterende mynte og koriander.