Tag på vandretur langs de centralamerikanske bjergrygge, og se couscousen glitre som snefug på Volcán Tajumulco, når den reflekteres mod de sprøde koftaer. Serveres med en kold citrondressing, der forfrisker måltidet som kølig bjergluft.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Panamad
250 g
Hakket oksekød
4 g
Tranebær
(Kan indeholdejordnødder, nødder, sesam)100 g
Kyllingebouillon
1 pose
Couscous
(IndeholderglutenKan indeholdesoja)1 stk
Mynte
30 g
Hvidløgsfed
1 stk
Panko
(Indeholdergluten)1 stk
Tomat
1 pose
Agurk
1 stk
Bredbladet persille
75 g
Appelsin
1 stk
Fraiche
(Indeholdermælk)1 stk
Citron, økologisk
2.5 dl
Æg* (trin 2)
Vand* (trin 1)
Bring vand* [2,5 dl | 5 dl] i kog i en gryde eller elkedel. Bland tranebær, couscous og kyllingebouillon i en skål. Tilsæt kogende vand*, og rør rundt. Dæk til med låg, og stil til side.
Hak mynte fint. Riv hvidløg fint. Bland hakket oksekød, Panamad, mynte, æg* [1 stk | 2 stk], panko, hvidløg og et nip salt* i en skål. Rul fars til 6 x 2,5 cm koftaer (3 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg koftaer i 11-12 min. TIP: Vend koftaerne ofte undervejs, så de får en flot stegeoverflade på alle sider. VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Hak tomat og agurk fint. Hak persille fint. Skær appelsin i 1 cm tern. Vend tomat, agurk, persille og appelsin i skålen med couscous.
Skær citron i både. Bland fraiche [1/2 pakke, 2P] og citronsaft [1 spsk | 2 spsk] med et nip salt* og peber* i en lille skål.
Anret appelsintabouleh på tallerkener. Top med koftaer. Server med citrondressing.