
Hvornår fik du sidst familien til at smile omkring spisebordet? Med denne opskrift kan du være sikker på at sprede glæde - disse saftige koftaer lavet med salatost har en lækker smag, og taboulehen er fyldt med både smag og farve fra grøntsager og urter. En ret, der er hurtig at lave og er lige så tiltalende at se på, som den er god at spise. Fuld score med andre ord!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
250 g
Hakket oksekød
75 g
Græsk salatost
85 g
Bulgur
(Indeholder: Hvede, Gluten)
2 stk
Tomat
30 g
Panko
(Indeholder: Hvede, Gluten)
1 stk
Agurk, piccolo
stk
Agurk
4 g
Bouillon
½ stk
Løg
1 pose
Kruspersille
1 stk
Citrusfrugt
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Æg
1.5 dl
Vand

Bring vand* i kog i en gryde. Tilsæt grøntsagsbouillon og bulgur. Kog i 2-3 min. Dæk til med låg. Tag gryden af varmen. Lad hvile under låg i 12-15 min.

Hak rødløg [½ stk, 2 pers.] fint. Bland hakket oksekød, rødløg [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], panko, Middelhavsdrøm, æg* og salatost [1/4 pakke, 2 pers. | 1/2 pakke, 4 pers.] med et nip salt* og peber* i en skål. Form fars til koftaer (1 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg koftaer i 5-6 min på hver side.

Skær lime i både. Hak persille fint.

Hak agurk og tomat fint. Bland bulgur, agurk, tomat og resterende rødløg i en skål. Vend persille, et skvæt limesaft og olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] i skålen. Krydr med salt* og peber*.

Anret taboulehsalat og koftaer på tallerkener. Top med en smule salatost. Server med resterende limebåde.

