Skip to main content
Kofta

Kofta

med græsk salatost & taboulehsalat

4.3
(242)

Hvornår fik du sidst familien til at smile omkring spisebordet? Med denne opskrift kan du være sikker på at sprede glæde - disse saftige koftaer lavet med salatost har en lækker smag, og taboulehen er fyldt med både smag og farve fra grøntsager og urter. En ret, der er hurtig at lave og er lige så tiltalende at se på, som den er god at spise. Fuld score med andre ord!

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Hvede
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket oksekød

75 g

Græsk salatost

85 g

Bulgur

(Indeholder: Hvede, Gluten)

2 stk

Tomat

30 g

Panko

(Indeholder: Hvede, Gluten)

1 stk

Agurk, piccolo

stk

Agurk

4 g

Bouillon

½ stk

Løg

1 pose

Kruspersille

1 stk

Citrusfrugt

4 g

Middelhavsdrøm

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg

1.5 dl

Vand

Næringsindhold

Kalorier (kcal)474 kcal
Energi (kJ)1984 kJ
Fedt16.1 g
Mættet fedt6 g
Kulhydrat45.7 g
Sukker2.6 g
Kostfibre7.4 g
Protein35.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3.3 g

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Bring vand* i kog i en gryde. Tilsæt grøntsagsbouillon og bulgur. Kog i 2-3 min. Dæk til med låg. Tag gryden af varmen. Lad hvile under låg i 12-15 min.

Bland fars
2

Hak rødløg [½ stk, 2 pers.] fint. Bland hakket oksekød, rødløg [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], panko, Middelhavsdrøm, æg* og salatost [1/4 pakke, 2 pers. | 1/2 pakke, 4 pers.] med et nip salt* og peber* i en skål. Form fars til koftaer (1 pr. person). 

Steg koftaer
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg koftaer i 5-6 min på hver side.

Hak persille
4

Skær lime i både. Hak persille fint.

Lav taboulehsalat
5

Hak agurk og tomat fint. Bland bulgur, agurk, tomat og resterende rødløg i en skål. Vend persille, et skvæt limesaft og olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] i skålen. Krydr med salt* og peber*.

Server
6

Anret taboulehsalat og koftaer på tallerkener. Top med en smule salatost. Server med resterende limebåde.