Hvornår fik du sidst familien til at smile omkring spisebordet? Med denne opskrift kan du være sikker på at sprede glæde - disse saftige koftaer lavet med salatost har en lækker smag, og taboulehen er fyldt med både smag og farve fra grøntsager og urter. En ret, der er hurtig at lave og er lige så tiltalende at se på, som den er god at spise. Fuld score med andre ord!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket oksekød
85 g
Græsk salatost
(Indeholdermælk)30 g
Bulgur
(Indeholdergluten)4 g
Tomat
4 g
Panko
(Indeholdergluten)1 stk
Agurk
1.5 dl
Grøntsagsbouillon
(Indeholderselleri)Rødløg
Kruspersille
Lime
Middelhavsdrøm
Æg*
(Indeholderæg)Vand*
Bring vand* i kog i en gryde. Tilsæt grøntsagsbouillon og bulgur. Kog i 2-3 min. Dæk til med låg. Tag gryden af varmen. Lad hvile under låg i 12-15 min.
Hak rødløg [½ stk, 2 pers.] fint. Bland hakket oksekød, rødløg [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], panko, Middelhavsdrøm, æg* og salatost [1/4 pakke, 2 pers. | 1/2 pakke, 4 pers.] med et nip salt* og peber* i en skål. Form fars til koftaer (1 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg koftaer i 5-6 min på hver side.
Skær lime i både. Hak persille fint.
Hak agurk og tomat fint. Bland bulgur, agurk, tomat og resterende rødløg i en skål. Vend persille, et skvæt limesaft og olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] i skålen. Krydr med salt* og peber*.
Anret taboulehsalat og koftaer på tallerkener. Top med en smule salatost. Server med resterende limebåde.