Skip to main content
Kødboller i cremet sauce

Kødboller i cremet sauce

med rigatoni og stegte grøntsager

3.8
(114)

I aften laver vi en fantastisk pasta som vil blive elsket af hele familien. Vi steger kødboller, gulerod og løg, og lader dem derefter simre i en cremet sauce med rødvin, fløde og Worcestershire sauce. Vi tilsætter rigatoni og frisk spinat, drysser med frisk persille, og så er maden klar til at nydes.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk
Sulfitter
Soja

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Pasta

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja)

250 g

Hakket svine-/kalvekød

4 g

Hvide Løjer & Urter

25 g

Panko

(Indeholder: Hvede, Gluten)

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder: Sulfitter)

1 stk

Worcestershiresauce

(Indeholder: Soja)

4 g

Kyllingebouillon

60 g

Spinat

(Kan indeholde spor af: Selleri)

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)3738 kJ
Kalorier (kcal)893 kcal
Fedt37.4 g
Mættet fedt15.2 g
Kulhydrat90.2 g
Sukker15.7 g
Kostfibre6.2 g
Protein46 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.6 g
Calcium0.4 mg

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Form kødboller
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Riv gulerod (uskrællet) og løg groft.

Bland hakket svine-/kalvekød, Hvide Løjer & Urter, æg [1 stk | 2 stk], panko og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Form fars til kødboller (5 pr. person).

Kog pasta
2

Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente'. 

Gem en smule pastavand [2 dl | 4 dl], og hæld resten fra.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Steg kødboller
3

Imens, opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 5-6 min. Tilsæt løg og gulerod, og steg videre i 5 min, eller indtil kødbollerne er gennemstegte. 

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav sauce
4

Tilsæt rødvinssauce, madlavningsfløde, Worcestershire sauce, kyllingebouillon og pastavand [1 dl | 2 dl], og lad simre på middel varme i 3-4 min.

Skyl spinat.

Hak persille groft.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt pastavand, hvis saucen virker tør.

 

Tilsæt pasta
5

Tilsæt spinat, pasta, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber, og vend sammen.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med persille.