Vores måltidskasserHjælpecenterGavekort
Kinesisk hoisinkylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kinesisk hoisinkylling

Kinesisk hoisinkylling

med aromatisk abrikossauce og bagt broccolini

Aftenens kulinariske rejse går til Kina, og vi frister med kinesisk hoisinkylling med abrikossauce og bagt broccolini. Mør kylling smager fantastisk når den blandes med hoisinsauce, og abricossaucen er spækket med skønne smagsoplevelser. Spændende tilbehør er sesamingefærris og en sprød agurkesalat med forårsløg.

Tags:
Proteinrig
Allergener:
Sesam
Soja
Gluten
Hvede
Sennep
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

30 g

Hoisinsauce

(Indeholder Sesam, Soja, Gluten, Hvede)

1 stk

Agurk

1 stk

Forårsløg

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Ingefær

2 stk

Hvidløgsfed

150 g

Jasminris

150 g

Broccolini

50 g

Abrikoschutney

(Indeholder Sennep)

12.5 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

2 g

Goan Xacuti

1 g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ spsk

Hvedemel (trin 3)

1 dl

Vand (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 3)

¼ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)678 kcal
Energi (kJ)2836 kJ
Fedt16.83 g
Mættet fedt5.9 g
Kulhydrat85.26 g
Sukker16.2 g
Protein44.86 g
Salt3.9 g

Bageplade
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris 
1

Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft.

Riv ingefær (uskrællet) fint. 

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en gryde på middel varme.

Svits ingefær og sesamfrø i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Bag kylling
2

Krydr kylling med salt [1/4 tsk |1/2 tsk], og placer i den ene side af en bageplade med bagepapir.

Bag i ovnen i 15-18 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav aprikossauce
3

Pisk hvedemel [1/4 spsk | 1/2 spsk] og vand [1 dl | 2 dl] sammen til en jævning i en lille skål. 

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en anden mellemstor gryde på middel varme.

Svits Goan xacuti [1/2 pakke, 2P] i 1-2 min. Tilsæt hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], abrikoschutney og jævning, og rør rundt.

Tilsæt sojasauce [1 tsk | 2 tsk], krydr med et nip peber, og lad simre i 2-3 min.

Bag broccolini
4

Pres eller hak hvidløg fint.

Fordel broccolini i den anden side af bagepladen i ovnen, når kyllingen har 10-12 min tilbage. Tilsæt hvidløg og en smule olivenolie, og krydr med et nip salt. 

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil mør.

Bland agurkesalat
5

Skær agurk i 1 cm tern.

Snit forårsløg fint. 

Bland forårsløg, agurk, olivenolie [1/4 spsk | 1/2 spsk] og et nip salt i en skål.

Træk kylling i strimler med en gaffel på bagepladen, og vend med hoisinsauce.

Server
6

Anret ris, kylling, agurkesalat og broccolini i dybe tallerkener. 

Drys med chiliflager. 

Dryp med en smule abrikossauce.

Server med resterende abrikossauce.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.