Skip to main content
Japansk 'katsu'-kylling

Japansk 'katsu'-kylling

med sesam-udonnudler og pak choisalat

I Japan panerer man gerne sit "katsu"-kyllingebryst i grov pankorasp, og steger det gyldent og ekstra sprødt. Det gør vi også i dag, og laver en aromatisk nudelsalat med tykke udonnudler og chili-korianderolie til de voksne, og nudler med sesamfrø til børnene. Hertil kommer der en gulerods- og pak choisalat og asiatisk mayonnaise.

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Comfort Food
Allergener:
Sesam
Gluten
Hvede
Soja

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Lime

1 g

Chiliflager

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder)

1 stk

Gulerod

220 g

Udonnudler

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Koriander

1 stk

Pak choi

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder: Sesam, Gluten, Hvede, Soja)

10 ml

Sesamolie

(Indeholder: Sesam)

50 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja)

280 g

Kyllingebryst

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

2 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til panering

1 stk

Æg til panering

1 spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)3325 kJ
Kalorier (kcal)795 kcal
Fedt35.1 g
Mættet fedt4.8 g
Kulhydrat66.7 g
Sukker7.6 g
Kostfibre7.4 g
Protein50.4 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.2 g
Potassium230 mg
Calcium54 mg
Iron0.6 mg

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Bring en gryde med saltet vand i kog.

Hak pak choi groft.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Halver lime.

Overfør gulerod og pak choi til en stor skål.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Lav chiliolie
2

Hak koriander fint.

Bland sesamolie, sojasauce, chiliflager og koriander i en lille skål.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

VIGTIGT: Denne opskrift bruger halvdelen af mængden af nogle ingredienser - tjek ingredienslisten!

Paner kylling
3

Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt.

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken. 

Pisk æg i en anden dyb tallerken. 

Kom panko i en tredje dyb tallerken. 

Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken. 

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med mælk.

Steg kylling
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme. 

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med et nip salt. 

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast på panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Kog nudler
5

Kog nudler i 1 min, eller indtil varme, og hæld vand fra.

Skyl nudler under koldt vand i en si.

Fordel nudler i to mellemstore skåle.

Tilsæt sesamfrø til børnenudlerne, og vend sammen. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Tilsæt chiliolie, et skvæt limesaft og noglet af gulerod og pak choi til voksennudlerne, og vend sammen.

Server
6

Anret kylling og nudelsalat på tallerkener til de voksne.

Anret kylling, nudler og resterende salat på tallerkener til børnene.

Server med asiatisk mayonnaise.