Skip to main content
Ovnbagt tomatsuppe

Ovnbagt tomatsuppe

med basilikum og ostetoppede surdejsboller

Koldt blæsende vejr og varm suppe passer bare helt perfekt sammen. I dag skal vi lave en varmende og cremet tomatsuppe, som varmer dig helt igennem, når du kommer hjem med kolde hænder. Vi bager tomat, peberfrugt, løg og hvidløg i ovnen inden vi blender det til suppe, da det giver suppen dybere smagsnuancer. Vi serverer vores suppe sammen med sprøde surdejsboller bagt med smør og ost og topper med balsamicocreme.

Tags:
Kort forberedelse
Allergener:
Selleri
Mælk
Sulfitter
Rug
Hvede
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

3 stk

Tomat

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Løg

2 stk

Hvidløgsfed

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

1 stk

Basilikum

1 stk

Oregano

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

8 ml

Balsamicocreme

(Indeholder: Sulfitter)

50 g

Cheddar-/goudablanding, revet

(Indeholder: Mælk)

2 stk

Surdejsboller

(Indeholder: Rug, Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sesam)

90 g

Makaroni

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Smør til brød

2 dl

Vand til suppe

¼ tsk

Salt til suppe

Næringsindhold

Energi (kJ)2864 kJ
Kalorier (kcal)684 kcal
Fedt27.4 g
Mættet fedt17.1 g
Kulhydrat85.3 g
Sukker16.9 g
Kostfibre7.7 g
Protein22.1 g
Salt4.6 g
Trans Fat0.3 g
Potassium695.7 mg
Calcium34.8 mg
Iron0.9 mg

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skær tomat, peberfugt og løg i kvarte. 

Skræl hvidløg. 

Bag grøntsager
2

Fordel grøntsager og hvidløg på den ene halvdel af en bageplade med bagepapir.

Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt. 

Bag i ovnen i 20-25 min.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Varm boller
3

Imens, del boller på midten.

Smør boller med smør, og top med revet ost. 

Fordel boller på den anden side af bageplade, når grøntsagerne har 5 min tilbage i ovnen. 

Bag i resterende tid, eller indtil osten er smeltet og gylden. 

Kog pasta
4

Pluk oregano og basilikumblade.

Kog pasta i 3 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Blend suppe
5

Opvarm en anden gryde på middelhøj varme, når grøntsagerne er færdige i ovnen. 

Tilsæt crème fraiche, vand, bouillon, krydderurter, salt og et nip peber, og lad simre 1-2 min, eller indtil gennemvarmet. 

Tilsæt bagte grøntsager. 

Blend med en stavblender, eller hæld op i en blender, og blend til en cremet konsistens.

Tilsæt pasta. 

TIP: Hvis du ikke har en blender, kan du mose suppen rustikt med en kartoffelmoser.

Server
6

Anret suppe i skåle. 

Top med balsamicocreme.

Server med boller. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image