
Koldt blæsende vejr og varm suppe passer bare helt perfekt sammen. I dag skal vi lave en varmende og cremet tomatsuppe, som varmer dig helt igennem, når du kommer hjem med kolde hænder. Vi bager tomat, peberfrugt, løg og hvidløg i ovnen inden vi blender det til suppe, da det giver suppen dybere smagsnuancer. Vi serverer vores suppe sammen med sprøde surdejsboller bagt med smør og ost og topper med balsamicocreme.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
3 stk
Tomat
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
1 stk
Basilikum
1 stk
Oregano
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
8 ml
Balsamicocreme
(Indeholder: Sulfitter)
50 g
Cheddar-/goudablanding, revet
(Indeholder: Mælk)
2 stk
Surdejsboller
(Indeholder: Rug, Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sesam)
90 g
Makaroni
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Smør til brød
2 dl
Vand til suppe
¼ tsk
Salt til suppe

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær tomat, peberfugt og løg i kvarte.
Skræl hvidløg.

Fordel grøntsager og hvidløg på den ene halvdel af en bageplade med bagepapir.
Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt.
Bag i ovnen i 20-25 min.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Imens, del boller på midten.
Smør boller med smør, og top med revet ost.
Fordel boller på den anden side af bageplade, når grøntsagerne har 5 min tilbage i ovnen.
Bag i resterende tid, eller indtil osten er smeltet og gylden.

Pluk oregano og basilikumblade.
Kog pasta i 3 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Opvarm en anden gryde på middelhøj varme, når grøntsagerne er færdige i ovnen.
Tilsæt crème fraiche, vand, bouillon, krydderurter, salt og et nip peber, og lad simre 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Tilsæt bagte grøntsager.
Blend med en stavblender, eller hæld op i en blender, og blend til en cremet konsistens.
Tilsæt pasta.
TIP: Hvis du ikke har en blender, kan du mose suppen rustikt med en kartoffelmoser.

Anret suppe i skåle.
Top med balsamicocreme.
Server med boller.