
Denne ret har inspiration fra det japanske køkken, med umami-rig, gyldenstegt kylling på en bund af luftige jasminris. Kyllingen glaseres i vores egen umamisauce og sojasauce. En sprød og farverig salat med rødkål, gulerod og agurk giver retten friskhed og sprødhed. Og i ægte japansk stil toppes der med sesamfrø og en klat hvidløgsmayonnaise.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
300 g
Kyllingebryststrimler
50 g
Umamisauce
(Indeholder: Sesam, Soja, Hvede, Gluten, Bløddyr)
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten)
150 g
Jasminris
75 g
Rødkål, skåret
1 stk
Agurk
1 stk
Gulerod
1 stk
Lime
5 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
½ stk
Hvidløgsfed
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til salat
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til kød
2 spsk
Mel til kød
1 spsk
Olie til stegning
1 dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Skær agurk i halve skiver.
Halver lime.
Bland rødkål, gulerod, agurk, limesaft, salt og olivenolie i en stor skål.

Dup kylling tør med køkkenrulle, og vend med hvedemel og salt i en mellemstor skål.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Tilsæt umamisauce, sojasauce, vand, salt og et nip peber, og steg i 1-2 min, eller indtil kyllingen er glaseret.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland mayonnaise, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Anret ris, kylling og salat på tallerkener.
Drys med sesamfrø.
Server med hvidløgsmayonnaise.