Skip to main content
Japansk oksekødsbowl

Japansk oksekødsbowl

med syltede rødløg og asiatisk mayonnaise

I aften serverer vi en fantastisk japansk bowl med asiatisk smag. Vi starter med at lave lækker jasminris, som får et asiatisk præg ved at blive kogt sammen med stegt ingefær. Mens risen simrer, steger vi hakket oksekød, gulerod og pak choi, som vi blander med asiatisk woksauce. Vi topper vores lækre bowl med syltet rødløg, sprød agurk, ristede sesamfrø og asiatisk mayo!

Tags:
Børnevenlig
Mælkefri
Hurtig
Allergener:
Soja
Hvede
Gluten
Sesam
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Rødløg

225 g

Hakket oksekød

150 g

Jasminris

1 stk

Pak choi

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten, Sesam)

1 stk

Agurk

75 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten, Sesam, Sulfitter)

1 stk

Hvidløgsfed

2 tsk

Ingefær

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

1 stk

Gulerod

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Byg, Kamut, Nøtter, Havre, Jordnødder, Rug, Spelt, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Vand til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

¼ tsk

Salt til kød

½ dl

Vand til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3611 kJ
Kalorier (kcal)863 kcal
Fedt43.7 g
Mættet fedt10.5 g
Kulhydrat85.8 g
Sukker18.7 g
Kostfibre4.7 g
Protein31.6 g
Salt6.3 g
Potassium598.6 mg
Calcium78.9 mg
Iron3.4 mg

Fremgangsmåde

Kog ingefærris
1

Riv ingefær (uskrællet) fint.

Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme. 

Svits ingefær i 1-2 min, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Sylt rødløg
2

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Bland hvidvinseddike, sukker, vand og salt i en lille skål.

Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Hæld væde fra inden servering.

Forbered råvarer
3

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Hak pak choi groft.

Skær agurk i tynde, halve skiver.

Steg hvidløg
4

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hvidløg i 1 min, eller indtil velduftende.

Steg oksekød
5

Tilsæt hakket oksekød, salt og et nip peber, og steg i 3-4 min, eller indtil brunet.

Tilsæt gulerod og pak choi, og steg videre i 2 min.

Tilsæt asiatisk woksauce og vand, og vend sammen i 30 sek.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret ingefærris i dybe tallerkener.

Top med oksekød, rødløg og agurk.

Drys med sesamfrø.

Dryp med asiatisk mayonnaise.