topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk oksekødsbowl

Japansk oksekødsbowl

med syltede rødløg og asiatisk mayonnaise

I aften serverer vi en fantastisk japansk bowl med asiatisk smag. Vi starter med at lave lækker jasminris, som får et asiatisk præg ved at blive kogt sammen med stegt ingefær. Mens risen simrer, steger vi hakket oksekød, gulerod og pak choi, som vi blander med asiatisk woksauce. Vi topper vores lækre bowl med syltet rødløg, agurk, ristede sesamfrø og asiatisk mayo!

Tags:
Børnevenlig
Mælkefri
Hurtig
Allergener:
Soja
Hvede
Gluten
Sesam
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Rødløg

225 g

Hakket oksekød

150 g

Jasminris

1 stk

Pak choi

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder Soja, Hvede, Gluten, Sesam)

1 stk

Agurk

75 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

1 stk

Hvidløgsfed

2 tsk

Ingefær

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Gulerod

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Vand til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

¼ tsk

Salt til kød

½ dl

Vand til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3607 kJ
Kalorier (kcal)862 kcal
Fedt43.7 g
Mættet fedt10.5 g
Kulhydrat85.8 g
Sukker19 g
Protein31.6 g
Salt6.3 g

Fremgangsmåde

Kog ingefærris
1

Riv ingefær fint.

Opvarm olivenolie i en gryde på middel varme.

Svits ingefær i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 12 min.

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Sylt rødløg
2

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Bland hvidvinseddike, sukker, vand og salt i en lille skål.

Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Hæld væde fra inden servering.

Forbered råvarer
3

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Hak pak choi groft.

Skær agurk i tynde, halve skiver.

Steg hvidløg
4

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Svits hvidløg i 1 min, eller indtil velduftende.

Steg oksekød
5

Tilsæt hakket oksekød, salt og et nip peber, og steg i 3-4 min, eller indtil brunet.

Tilsæt gulerod og pak choi, og steg videre i 2 min.

Tilsæt asiatisk woksauce og vand, og vend sammen i 30 sek.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret ingefærris i dybe tallerkener.

Top med oksekød, rødløg og agurk.

Drys med sesamfrø.

Dryp med asiatisk mayonnaise.