I aften serverer vi en fantastisk japansk bowl med asiatisk smag. Vi starter med at lave lækker jasminris, som får et asiatisk præg ved at blive kogt sammen med stegt ingefær. Mens risen simrer, steger vi hakket oksekød, gulerod og pak choi, som vi blander med asiatisk woksauce. Vi topper vores lækre bowl med syltet rødløg, agurk, ristede sesamfrø og asiatisk mayo!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Ingefær
150 g
Jasminris
½ stk
Rødløg
12.5 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Gulerod
1 stk
Pak choi
1 stk
Agurk
1 stk
Hvidløgsfed
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
225 g
Hakket oksekød
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
1 spsk
Vand* (trin 2)
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en gryde på middel varme.
Steg ingefær [2 tsk | 4 tsk] i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Bland hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], sukker [½ tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Hæld væde fra inden servering.
Pres eller hak hvidløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Hak pak choi groft.
Skær agurk i tynde, halve skiver.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist sesamfrø i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Svits hvidløg i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakket oksekød, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og steg i 3-4 min, eller indtil brunet. Tilsæt gulerod og pak choi, og steg videre i 2 min.
Tilsæt asiatisk woksauce og et skvæt vand, og vend sammen i 30 sek.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Anret ingefærris i dybe tallerkener.
Top med oksekød, rødløg og agurk.
Drys med sesamfrø.
Dryp med asiatisk mayonnaise.