topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk oksekødsbowl

Japansk oksekødsbowl

med syltet rødløg og asiatisk mayonnaise

I aften serverer vi en fantastisk japansk bowl med asiatisk smag. Vi starter med at lave lækker jasminris, som får et asiatisk præg ved at blive kogt sammen med stegt ingefær. Mens risen simrer, steger vi hakket oksekød, gulerod og pak choi, som vi blander med asiatisk woksauce. Vi topper vores lækre bowl med syltet rødløg, agurk, ristede sesamfrø og asiatisk mayo!

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Mælkefri
Allergener:
Sulfitter
Sesam
Gluten
Hvede
Soja
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Ingefær

150 g

Jasminris

½ stk

Rødløg

12.5 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Gulerod

1 stk

Pak choi

1 stk

Agurk

1 stk

Hvidløgsfed

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

225 g

Hakket oksekød

75 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

50 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 2)

3 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

1 spsk

Vand* (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3205 kJ
Kalorier (kcal)766 kcal
Fedt33.2 g
Mættet fedt7 g
Kulhydrat82.7 g
Sukker18.5 g
Protein31.9 g
Salt5.7 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ingefærris
1

Riv ingefær (uskrællet) fint. 

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en gryde på middel varme. 

Steg ingefær [2 tsk | 4 tsk] i 1-2 min, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Sylt rødløg
2

Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Bland hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], sukker [½ tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.

Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Hæld væde fra inden servering.

Forbered råvarer
3

Pres eller hak hvidløg fint.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Hak pak choi groft. 

Skær agurk i tynde, halve skiver.

Rist sesamfrø
4

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist sesamfrø i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en tallerken.

Steg oksekød
5

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Svits hvidløg i 1 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt hakket oksekød, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og steg i 3-4 min, eller indtil brunet. Tilsæt gulerod og pak choi, og steg videre i 2 min.

Tilsæt asiatisk woksauce og et skvæt vand, og vend sammen i 30 sek. 

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret ingefærris i dybe tallerkener.

Top med oksekød, rødløg og agurk.

Drys med sesamfrø.

Dryp med asiatisk mayonnaise.