HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconJapansk Bowl
topBanner
Japansk bowl

Japansk bowl

med jasminris, oksekød og syltede rødløg

Den anden uge af de Olympiske Lege fejrer vi med en fantastisk japansk bowl med asiatisk smag. Vi starter med at lave lækker jasminris, som får et asiatisk præg ved at blive kogt sammen med stegt ingefær. Mens risen simrer, steger vi hakket oksekød, gulerod og pak choi, som vi blander med asiatisk woksauce. Vi topper vores lækre bowl med syltet rødløg, agurk, ristede sesamfrø og asiatisk mayo!

Tags:HurtigBørnevenlig
Allergener:sulfittersesamglutensojaægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Ingefær

150 g

Jasminris

½ stk

Rødløg

12.5 ml

Hvidvinseddike

(Indeholdersulfitter)

1 stk

Gulerod

200 g

Pak choi

1 stk

Agurk

1 stk

Hvidløgsfed

10 g

Sesamfrø

(Indeholdersesam)

250 g

Hakket oksekød

75 g

Asiatisk woksauce

(Indeholdersulfitter, sesam, gluten, soja)

50 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholdersesam, gluten, soja, æg, sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Sukker* (trin 2)

efter behov

Smør* (trin 1)

¼ tsk

Salt* (trin 1)

3 dl

Vand* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3136.9749 kJ
Kalorier (kcal)749.755 kcal
Fedt30.916 g
Mættet fedt7 g
Kulhydrat83.7699 g
Sukker18.1 g
Protein34.9355 g
Salt5.3 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Riv ingefær fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middel varme. Svits halvdelen af ingefær i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Kom rødløg, hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P] og et nip sukker* og salt* i en lille skål. Tilsæt nok vand*, så løgene er dækket, og rør godt rundt. Stil til side.

3

Pres eller hak hvidløg fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Skær pak choi i 1 cm skiver. Skær agurk i tynde, halve skiver.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Rist sesamfrø i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en tallerken.

5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Svits hvidløg og resterende ingefær i 1 min. Tilsæt hakket oksekød, og steg i 3-4 min, eller indtil brunet. Krydr med et nip salt* og peber*. Tilsæt gulerod og pak choi, og steg videre i 2 min. Tilsæt asiatisk woksauce og et skvæt vand*, og vend det hele sammen. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

6

Hæld væde fra rødløg. Anret ingefærsris i dybe tallerkener. Top med oksekød, rødløg og agurk. Drys med sesamfrø. Dryp med asiatisk mayonnaise.