Indiske 'aloo tikki'-kartoffelkager
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indiske 'aloo tikki'-kartoffelkager

Indiske 'aloo tikki'-kartoffelkager

med frisk kachumbersalat og raita

Nyd en vegetarisk klassiker fra det indiske køkken med vores aloo tikki. Disse gyldenstegte kartoffelkager er smagt til med vores egen Mild Mahal-krydderiblanding og serveres med kølende raita og en frisk mango-kachumbersalat.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Milk
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Lime

1 pose

Koriander

2 stk

Tomat

500 g

Bagekartoffel

½ stk

Gulerod

½ g

Chiliflager

25 g

Panko

1 stk

Agurk

150 g

Yoghurt

2 g

Spidskommen, stødt

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rød chili

1 stk

Mango

4 g

Mild Mahal

60 g

Spinat

20 g

Saltede peanuts

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til raita

1 spsk

Olie til stegning

½ tsk

Salt til kartofler

1 spsk

Mel til fritters

1 spsk

Olie til fritters

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2838 kJ
Kalorier (kcal)678 kcal
Fedt25.8 g
Mættet fedt5.4 g
Kulhydrat94.7 g
Sukker29.8 g
Kostfibre12.6 g
Protein16.6 g
Salt3.5 g
Trans Fat0.2 g
Potassium246 mg
Calcium25.1 mg
Iron0.6 mg

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Lav raita
2

Imens, riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt.

Bland agurk, yoghurt og et nip salt og peber i en skål.

Hak hvidløg og koriander fint.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis alle ikke er til stærk mad.

Steg grøntsager
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Tilsæt hvidløg, spidskommen, Mild Mahal og chili, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt gulerod, og steg videre i 2-3 min.

Tilsæt kartofler, og krydr med salt og et nip peber. Mos kartofler groft med en spatel, og steg i 1 min.

Steg aloo tikki
4

Bland kartoffel- og gulerodsblanding, panko, koriander og hvedemel i en stor skål.

Form fars til 2 cm tykke bøffer (3 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og sprøde.

TIP: Steg ad omgange. - Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde fra hinanden.

Lav kachumbersalat
5

Imens, skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.

Skyl spinat.

Hak spinat og tomat groft.

Bland mango, spinat, tomat, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

Server
6

Anret aloo tikkis og salat i skåle.

Server med raita.

Top salat med peanuts.