Nyd en vegetarisk klassiker fra det indiske køkken med vores aloo tikki. Disse gyldenstegte kartoffelkager er smagt til med vores egen Mild Mahal-krydderiblanding og serveres med kølende raita og en frisk mango-kachumbersalat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime
1 pose
Koriander
2 stk
Tomat
500 g
Bagekartoffel
½ stk
Gulerod
½ g
Chiliflager
25 g
Panko
1 stk
Agurk
150 g
Yoghurt
2 g
Spidskommen, stødt
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rød chili
1 stk
Mango
4 g
Mild Mahal
60 g
Spinat
20 g
Saltede peanuts
¼ tsk
Salt til raita
1 spsk
Olie til stegning
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Mel til fritters
1 spsk
Olie til fritters
¼ tsk
Salt til salat
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Imens, riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt.
Bland agurk, yoghurt og et nip salt og peber i en skål.
Hak hvidløg og koriander fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis alle ikke er til stærk mad.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt hvidløg, spidskommen, Mild Mahal og chili, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt gulerod, og steg videre i 2-3 min.
Tilsæt kartofler, og krydr med salt og et nip peber. Mos kartofler groft med en spatel, og steg i 1 min.
Bland kartoffel- og gulerodsblanding, panko, koriander og hvedemel i en stor skål.
Form fars til 2 cm tykke bøffer (3 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og sprøde.
TIP: Steg ad omgange. - Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde fra hinanden.
Imens, skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.
Skyl spinat.
Hak spinat og tomat groft.
Bland mango, spinat, tomat, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.
Anret aloo tikkis og salat i skåle.
Server med raita.
Top salat med peanuts.