Skip to main content
Indisk lakse-tikka masala

Indisk lakse-tikka masala

med hvidløgsris og syrlig agurke-koriandersalat

4.2
(56)

Tikka Masala er en færdiglavet krydderiblanding, der bruges i forskellige indiske retter. I aften har vi valgt laks til at have hovedrollen, og den får lov at simre i en vidunderlig tikka masala-sauce med karry, ingefær, fløde og lime. Vi serverer den skønne gryderet med luftige hvidløgsris og en syrlig agurke-koriandersalat.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Selleri
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

1 stk

Løg

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Selleri)

½ dåse

Tomatpuré

½ stk

Ingefær

2 stk

Hvidløgsfed

4 g

Curry-On

4 g

Mild Mahal

30 g

Tikka masala

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

150 g

Basmatiris

1 pose

Koriander

1 stk

Agurk

½ stk

Lime

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

½ spsk

Smør (trin 3)

2 dl

Vand (trin 3)

1 tsk

Sukker (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)867 kcal
Energi (kJ)3628 kJ
Fedt44.5 g
Mættet fedt14.7 g
Kulhydrat77.1 g
Sukker12.8 g
Kostfibre4.4 g
Protein36.1 g
Salt6 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Hak løg fint.

Riv ingefær [½ stk, 2P] og hvidløg fint. 

Skær lime [½ stk, 2P] i både. 

Kog ris
2

Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits halvdelen af hvidløg i 1-2 min, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget!

Lav sauce
3

Imens, smelt smør [1/2 spsk I 1 spsk]  i en stegepande på middel varme.

Steg løg med et nip salt i 5-6 min, eller indtil bløde. 

Tilsæt ingefær, resterende hvidløg, Mild Mahal, Curry-On og Tikka masala, og steg videre i 2 min.

Tilsæt grøntsagsbouillon, vand [2 dl | 4 dl] og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og lad simre tildækket i 10 min.

Tilsæt laks
4

Imens, fjern skindet fra laks, og hak kødet groft på et andet skærebræt.

Tilsæt laks, madlavningsfløde, limesaft [1 tsk I 2 tsk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og sukker [1 tsk I 2 tsk] til stegepanden, og lad simre i 5-6 min, eller indtil laksen er gennemstegt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav agurke-koriandersalat
5

Imens, skær agurk i 1 cm tern.

Hak koriander fint.

Bland agurk, koriander, et skvæt limesaft, olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en mellemstor skål.

Server
6

Anret ris og tikka masala i dybe tallerkener. 

Server med agurke-koriandersalat.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image