Indisk grilloste-'butter masala'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk grilloste-'butter masala'

Indisk grilloste-'butter masala'

med langkornede ris og agurke-'raita'

Masala er en fantastisk indisk ret bestående af en fyldig sauce med tomat, løg, fløde, smør og masser af skønne krydderier. Aftenens protein er grillost, og vi tilsætter også spinat til masalaen, som vi serverer med hvidløgsris og agurke-'raita' med mynte og yoghurt.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Grillost

(Indeholder Mælk)

30 g

Tikka masala

½ dåse

Tomatpuré

4 g

Mild Mahal

75 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 dl

Vand (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 5)

¼ tsk

Sukker (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3762 kJ
Kalorier (kcal)899 kcal
Fedt49.7 g
Mættet fedt34.8 g
Kulhydrat77.2 g
Sukker12.8 g
Protein35.7 g
Salt8.3 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Pres eller hak hvidløg fint. 

Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme. 

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand [3 dl | 5,5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris, grøntsagsbouillon og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Lav raita
2

Imens, hak agurk groft.

Hak mynte fint. 

Bland yoghurt, mynte, agurk og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en lille skål.

Steg grillost
3

Skær grillost i 2 cm tern.

Vend grillost med Mild Mahal i en mellemstor skål. 

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg grillost i 4-5 min, eller indtil gylden.
Overfør til en tallerken.

Forbered grøntsager
4

Imens, skær løg i tynde, halve skiver.

Skyl spinat.

Lav masala
5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.

Steg løg i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], smør [1 spsk | 2 spsk] og tikka masala, og lad simre i 30 sek, eller indtil smørret er smeltet. 

Sænk til middel varme. Tilsæt vand [1 dl | 2 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P] og spinat, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med butter masala, grillost og raita.