
Kachumbersalat er en indisk salat med tomat og agurk. Vores variant indeholder også granatæble, mynte og citrusfrugt. Vi serverer den med abrikosglaseret tofu stegt med indiske krydderier, velduftende kokosris, og kølende yoghurt.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
½ stk
Granatæble
1 stk
Citrusfrugt
180 g
Tofu
(Indeholder: Soja)
150 g
Jasminris
1 stk
Tomat
½ stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
50 g
Abrikoschutney
20 ml
Sojasauce
(Indeholder: Soja, Gluten)
15 g
Kokosmel
(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)
1 stk
Mynte
4 g
Mild Mahal
½ spsk
Smør til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til salat
¼ tsk
Salt til tofu
1 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
1 spsk
Smør til stegning

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits kokosmel i 30 sek, eller indtil gylden.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, hak agurk og tomat groft.
Hak mynte fint.
Halver citrusfrugt.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Bland granatæble, agurk, tomat, mynte, salt og et skvæt citrusfrugtsaft i en stor skål.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Skær tofu i 2 cm tern, og krydr med salt.
Bland hvedemel, salt og Mild Mahal i en dyb tallerken.
Vend tofu i skålen.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg tofu i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken.
Smelt smør i samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Tilsæt sojasauce og aprikoschutney, rør rundt, og tag panden af varmen.
Vend tofu i stegepanden lige inden servering.

Anret kokosris og kachumbersalat på tallerkener.
Top med tofu og yoghurt.