Skip to main content
Indisk abrikosglaseret tofu
Indisk abrikosglaseret tofu

Indisk abrikosglaseret tofu

med kachumbersalat og kokosris

Kachumbersalat er en indisk salat med tomat og agurk. Vores variant indeholder også granatæble, mynte og citrusfrugt. Vi serverer den med abrikosglaseret tofu stegt med indiske krydderier, velduftende kokosris, og kølende yoghurt.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Soja
Mælk
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Granatæble

1 stk

Citrusfrugt

180 g

Tofu

(Indeholder: Soja)

150 g

Jasminris

1 stk

Tomat

½ stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

50 g

Abrikoschutney

20 ml

Sojasauce

(Indeholder: Soja, Gluten)

15 g

Kokosmel

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)

1 stk

Mynte

4 g

Mild Mahal

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til salat

¼ tsk

Salt til tofu

1 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til panering

1 spsk

Smør til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)2582 kJ
Kalorier (kcal)617 kcal
Fedt22.4 g
Mættet fedt13.5 g
Kulhydrat97.5 g
Sukker21.8 g
Kostfibre6.4 g
Protein16.5 g
Salt4.9 g
Trans Fat0.1 g
Potassium376.5 mg
Calcium78.2 mg
Iron1.3 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits kokosmel i 30 sek, eller indtil gylden.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered frugt og grønt
2

Imens, hak agurk og tomat groft.

Hak mynte fint.

Halver citrusfrugt.

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.

TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Lav kachumbersalat
3

Bland granatæble, agurk, tomat, mynte, salt og et skvæt citrusfrugtsaft i en stor skål.

Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Paner tofu
4

Skær tofu i 2 cm tern, og krydr med salt.

Bland hvedemel, salt og Mild Mahal i en dyb tallerken.

Vend tofu i skålen.

Steg tofu
5

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg tofu i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken.

Smelt smør i samme stegepande (tør af først) på middel varme.

Tilsæt sojasauce og aprikoschutney, rør rundt, og tag panden af varmen.

Vend tofu i stegepanden lige inden servering.

Server
6

Anret kokosris og kachumbersalat på tallerkener.

Top med tofu og yoghurt.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image