I aften tryller vi et magisk måltid frem med inspiration fra Vietnam, på blot en halvtime. Vi krydrer ørred med vores egen krydderiblading som vi kalder Ginger Ninja, steger den sprød, og glaserer den derefter i sojasauce og sød chilisauce. Vi serverer vores ørred med luftige ris, en frisk pak choi-salat med mynte, koriander og syltet gulerod, og spicy srirachamayo.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Ørred
(Indeholder Fisk)
150 g
Langkornede hvide ris
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
40 g
Sød chilisauce
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 pose
Mynte & koriander
50 g
Srirachamayonnaise
(Indeholder Sennep, Æg)
1 stk
Pak choi
1 stk
Gulerod
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Vand* (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Vand (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Bring vand [3 dl | 5,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Bland hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.
Vend gulerod i skålen, og stil til side.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og Ginger Ninja.
Steg med skindsiden nedad i 3-5 min.
Vend fisk, og steg videre i 2-3 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, hak pak choi, mynte og koriander groft.
Bland sojasauce, sød chilisauce og vand [ 1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.
Sænk til lav varme, når fisken er færdig.
Tilsæt sojaglace, og vend sammen.
Hæld lage fra gulerod.
Vend gulerod, pak choi, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], mynte og koriander i en stor skål.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret fisk, sauce, salat og ris på tallerkener.
Top med srirachamayonnaise.