Skip to main content
Hurtig vegetarisk tikka masala
Hurtig vegetarisk tikka masala

Hurtig vegetarisk tikka masala

med jasminris og peanut-crunch

4.1
(41)

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Tikka betyder små stykker og masala betyder krydderiblanding, og det beskriver denne ret godt. Vi steger blomkålsbuketter og kartoffeltern og lader dem simre i en fantastisk sauce med Tikka Masala, tomatpuré, kokosmælk og indiske krydderier. Vi serverer vores tikka masala med luftige ris, peanut crunch med koriander og chili og kølende yoghurt.

Tags:
Lynhurtig
Hurtig
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Selleri
Mælk
Jordnødder

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Kartoffeltern, forkogte

1 stk

Blomkålsbuketter

30 g

Tikka masala

½ dåse

Tomatpuré

100 ml

Kokosmælk

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

4 g

Mild Mahal

1 g

Chiliflager

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

40 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)

1 pose

Koriander

½ stk

Citrusfrugt

150 g

Jasminris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 dl

Vand (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

Næringsindhold

Energi (kJ)3115 kJ
Kalorier (kcal)745 kcal
Fedt33.3 g
Mættet fedt11.7 g
Kulhydrat315.5 g
Sukker43.1 g
Kostfibre51.8 g
Protein51 g
Salt6.8 g
Calcium0.5 mg

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde. 

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], kog under låg på lav varme i 14 min, og tag gryden af varmen. 

Lav tikka masala
2

Imens, opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg blomkål, Mild Mahal, Tikka Masala og tomatpuré [1/2 dåse, 2P] i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt grøntsagsbouillon, kokosmælk [1/2 pakke, 2P], kartofler [1/2 pakke, 2P], vand [1 dl | 2 dl] og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og rør rundt.

Sænk til middel varme, og lad simre i 3-4 min, eller indtil saucen er tyknet og blomkålen er mør.

Lav peanut-crunch
3

Imens, hak koriander og peanuts groft.

Halver lime [½ stk, 2P].

Bland koriander, peanuts, chiliflager, et skvæt limesaft, et nip salt og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
4

Anret ris og tikka masala i dybe tallerkener.

Top med peanut-crunch og yoghurt.