Faldt du også for titlen på denne skønne opskrift? Det kan vi godt forstå, hvem ville sige nej til hurtig oksekødsragu med spaghetti og italiensk ost ? Raguen består af hakket oksekød, gulerødder, basilikum, Worcestershire sauce, hvidløg, rødvin og middelhavskrydderier, der koges sammen til en skøn sauce. Samtidig koger vi spaghetti, og så er maden klar.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
225 g
Hakket oksekød
1 pakke
Spaghetti
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja)
2 g
Middelhavsdrøm
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
2 stk
Gulerod
4 g
Hvide Løjer & Urter
2 stk
Worcestershire sauce
(Indeholder: Soja)
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
4 g
Oksebouillon
75 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
½ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, riv gulerod (uskrællet) groft.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød og gulerod med Middelhavsdrøm [1/2 pakke, 2P], Hvide Løjer & Urter og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt worcestershire sauce, oksebouillon, hakkede tomater, madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P], pastavand og et nip sukker, og bring i kog.
Sænk til middel varme, og lad simre i 5-6 min, eller indtil tyknet.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Imens, hak basilikum groft.
Tilsæt pasta og basilikum, når raguen er færdig, og vend sammen.
Krydr med salt og peber.
TIP: Vend det hele sammen i gryden, hvis der ikke er plads i panden.
Anret oksekødsragu i dybe tallerkener.
Top med finrevet ost.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.