topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hurtig butter chicken

Hurtig butter chicken

med basmatiris og agurk-gulerodssalat

I aften går den kulinariske rejse til Indien, og vi frister med den velkendte ret butter chicken. Vi marinerer kylling i ingefærpasta, spidskommen, yoghurt og indiske krydderier, og lader den derefter simre i en skøn sauce med smør, løg, tomatpuré og fløde. Perfekte tilbehør er luftige basmatiris og en frisk agurk- gulerodssalat.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kyllingebryststrimler

½ stk

Løg

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

4 g

Kyllingebouillon

10 g

Ingefærpasta

2 g

Spidskommen, stødt

4 g

Mild Mahal

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

1 dåse

Tomatpuré

150 g

Basmatiris

1 stk

Agurk

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 4)

3 spsk

Vand (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3472 kJ
Kalorier (kcal)830 kcal
Fedt35.6 g
Mættet fedt16.6 g
Kulhydrat77.2 g
Sukker14.1 g
Protein48.5 g
Salt5.3 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Mariner kylling
1

Bland kylling, Mild Mahal, ingefærpasta, spidskommen, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og halvdelen af ​​yoghurt i en stor skål.

Kog ris
2

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Steg kylling
3

Imens, hak løg [½ stk, 2P] fint.

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg 2-3 min, eller indtil bløde.

Tilsæt tomatpuré, og steg videre i 30 sek.

Tilsæt kylling og marinade, og steg under omrøring i 2-3 min.

Lav sauce
4

Tilsæt madlavningsfløde, vand [3 spsk | 6 spsk] og kyllingebouillon.

Sænk til middellav, og lad simre i 3 min.

Krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort nip peber.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav salat
5

Imens, skræl gulerod og agurk til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Bland grøntsager, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en mellemstor skål.

Server
6

Anret ris, butter chicken og salat i dybe tallerkener. 

Dryp med resterende yoghurt.

Krydr med et nip peber.