I aften går den kulinariske rejse til Indien, og vi frister med den velkendte ret butter chicken. Vi marinerer kylling i ingefærpasta, spidskommen, yoghurt og indiske krydderier, og lader den derefter simre i en skøn sauce med smør, løg, tomatpuré og fløde. Perfekte tilbehør er luftige basmatiris og en frisk agurk- gulerodssalat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kyllingebryststrimler
½ stk
Løg
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 g
Kyllingebouillon
10 g
Ingefærpasta
2 g
Spidskommen, stødt
4 g
Mild Mahal
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 dåse
Tomatpuré
150 g
Basmatiris
1 stk
Agurk
1 stk
Gulerod
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 4)
3 spsk
Vand (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Bland kylling, Mild Mahal, ingefærpasta, spidskommen, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og halvdelen af yoghurt i en stor skål.
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak løg [½ stk, 2P] fint.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt tomatpuré, og steg videre i 30 sek.
Tilsæt kylling og marinade, og steg under omrøring i 2-3 min.
Tilsæt madlavningsfløde, vand [3 spsk | 6 spsk] og kyllingebouillon.
Sænk til middellav, og lad simre i 3 min.
Krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort nip peber.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skræl gulerod og agurk til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Bland grøntsager, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en mellemstor skål.
Anret ris, butter chicken og salat i dybe tallerkener.
Dryp med resterende yoghurt.
Krydr med et nip peber.