Skip to main content
Honning- og sojamarineret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og sojamarineret kylling

Honning- og sojamarineret kylling

med søde kartoffeltern og avocadosalat

I aften skal vi have kylling og søde kartofler! Og bare rolig, aftenens opskrift byder på masser af spændende madlavningsmetoder. Vi har erstattet de klassiske kartofler med lækre søde kartofler, som vi ovnbager. Vi marinerer kyllingen med soja, honning og hvidløg, og derefter steger vi den sammen med marinaden, der omdannes til en karamelliseret glaze. Vi serverer lækkerierne med en crunchy peanutsalat med avocado, og cremet aioli.

Tags:
Børnevenlig
Mælkefri
Comfort Food
Allergener:
Jordnødder
Hvede
Soja
Gluten
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honning

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Hvidløgsfed

300 g

Kyllingebryststrimler

60 g

Blandet salat

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 stk

Avocado

½ stk

Glaskål, hvid

½ stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kartofler

1 spsk

Olie til marinade

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3515 kJ
Kalorier (kcal)840 kcal
Fedt42.4 g
Mættet fedt6.6 g
Kulhydrat56.3 g
Sukker16.3 g
Protein47.6 g
Salt4.2 g

Fremgangsmåde

Bag søde kartofler
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær søde kartofler (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. 

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Mariner kylling
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, sojasauce, halvdelen af honning og olivenolie i en mellemstor skål. 

Vend kylling i marinaden.

Forbered grøntsager
3

Skræl glaskål, og skær i 1/2 cm stave.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.

Hak peanuts groft.

Skyl blandet salat.

Steg kylling
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande ved middelhøj varme, når kartoflerne har 5 min tilbage.

Steg kylling og marinade i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav salat
5

Bland avocado, glaskål, peanuts, blandet salat, resterende honning, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

Server
6

Anret kylling, søde kartofler og salat på tallerkener.

Top kylling med glaze fra stegepanden. 

Server med aioli.