I aften skal vi have kylling og kartofler! Men bare rolig, aftenens opskrift byder på masser af spændende madlavningsmetoder. Vi har erstattet de klassiske kartofler med lækre søde kartofler, som vi ovnbager med sesamfrø. Vi marinerer kyllingen med soja, honning og hvidløg, og derefter steger vi den sammen med marinaden, der omdannes til en karamelliseret sauce. Vi serverer lækkerierne med en crunchy peanutsalat med tomater, og cremet aioli.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Tomat
20 g
Peanuts
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
60 g
Blandet salat
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Hvidløgsfed
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
25 g
Honning
10 g
Sesamfrø
300 g
Kyllingebryststrimler
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm store stykker. Fordel på en bageplade med bagepapir. Drys med halvdelen af sesamfrø, og dryp med en smule olivenolie*. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.
Pres eller hak hvidløg fint. Bland hvidløg, sojasauce, honning, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og resterende sesamfrø i en mellemstor skål. Vend kylling i skålen.
Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Skær tomat i skiver. Hak peanuts groft.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Tag kylling op fra marinaden med en madtang, og steg i 5-6 min. Tilsæt marinade, og steg indtil reduceret. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bland tomat, peanuts, salat og en smule olivenolie* i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Anret kylling og kartofler på tallerkener. Øs marinade fra stegepanden over. Server med peanutsalat og aioli.