HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonning Og Sojamarineret Kylling
topBanner
Honning- og sojamarineret kylling

Honning- og sojamarineret kylling

med sesambagte søde kartofler

I aften skal vi have kylling og kartofler! Men bare rolig, aftenens opskrift byder på masser af spændende madlavningsmetoder. Vi har erstattet de klassiske kartofler med lækre søde kartofler, som vi ovnbager med sesamfrø. Vi marinerer kyllingen med soja, honning og hvidløg, og derefter steger vi den sammen med marinaden, der omdannes til en karamelliseret sauce. Vi serverer lækkerierne med en crunchy peanutsalat med tomater, og cremet aioli.

Tags:HurtigBørnevenlig
Allergener:jordnødderægsennepglutensojasesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 stk

Tomat

20 g

Peanuts

(IndeholderjordnødderKan indeholdesesam, nødder)

40 g

Aioli

(Indeholderæg, sennep)

60 g

Blandet salat

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Hvidløgsfed

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

25 g

Honning

10 g

Sesamfrø

(IndeholdersesamKan indeholdenødder, jordnødder)

300 g

Kyllingebryst, strimler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)610 kcal
Energi (kJ)2553 kJ
Fedt24.26 g
Mættet fedt2.8 g
Kulhydrat50.33 g
Sukker14.4 g
Protein44.49 g
Salt2.5 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm store stykker. Fordel på en bageplade med bagepapir. Drys med halvdelen af sesamfrø, og dryp med en smule olivenolie*. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.

2

Pres eller hak hvidløg fint. Bland hvidløg, sojasauce, honning, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og resterende sesamfrø i en mellemstor skål. Vend kylling i skålen.

3

Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Skær tomat i skiver. Hak peanuts groft.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Tag kylling op fra marinaden med en madtang, og steg i 5-6 min. Tilsæt marinade, og steg indtil reduceret. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Bland tomat, peanuts, salat og en smule olivenolie* i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

6

Anret kylling og kartofler på tallerkener. Øs marinade fra stegepanden over. Server med peanutsalat og aioli.