Honning- og sojamarineret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og sojamarineret kylling

Honning- og sojamarineret kylling

med sesambagte søde kartofler

I aften skal vi have kylling og kartofler! Men bare rolig, aftenens opskrift byder på masser af spændende madlavningsmetoder. Vi har erstattet de klassiske kartofler med lækre søde kartofler, som vi ovnbager med sesamfrø. Vi marinerer kyllingen med soja, honning og hvidløg, og derefter steger vi den sammen med marinaden, der omdannes til en karamelliseret sauce. Vi serverer lækkerierne med en crunchy peanutsalat med tomater, og cremet aioli.

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Æg
Sennep
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Tomat

20 g

Peanuts

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

60 g

Blandet salat

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Hvidløgsfed

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

25 g

Honning

10 g

Sesamfrø

300 g

Kyllingebryststrimler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)610 kcal
Energi (kJ)2553 kJ
Fedt24.26 g
Mættet fedt2.8 g
Kulhydrat50.33 g
Sukker14.4 g
Protein44.49 g
Salt2.5 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm store stykker. Fordel på en bageplade med bagepapir. Drys med halvdelen af sesamfrø, og dryp med en smule olivenolie*. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.

Mariner kylling
2

Pres eller hak hvidløg fint. Bland hvidløg, sojasauce, honning, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og resterende sesamfrø i en mellemstor skål. Vend kylling i skålen.

Forbered råvarer
3

Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Skær tomat i skiver. Hak peanuts groft.

Steg kylling
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Tag kylling op fra marinaden med en madtang, og steg i 5-6 min. Tilsæt marinade, og steg indtil reduceret. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bland peanutsalat
5

Bland tomat, peanuts, salat og en smule olivenolie* i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Server
6

Anret kylling og kartofler på tallerkener. Øs marinade fra stegepanden over. Server med peanutsalat og aioli.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image