Faldt du for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at du ikke bliver skuffet over resultatet. I aften eksperimenterer vi nemlig med nye smagskombinationer og byder på både laks, bacon og kartoffelsalat. Laksen gyldensteges og glaseres med honning og sennep. Vi svøber grønne bønner i bacon, og kartoffelsalaten indeholder sennep, agurk, spinat og dild.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citrusfrugt
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
4 g
Hvide Løjer & Urter
25 g
Grov sennep
(Indeholder: Sennep)
150 ml
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
30 g
Spinat
400 g
Små kartofler
125 g
Bacon, skiver
1 stk
Dild
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder: Sennep, Sulfitter, Æg)
150 g
Grønne bønner
½ stk
Agurk
¼ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til fisk
¼ tsk
Salt til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Halver kartofler (uskrællet).
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med salt og et nip peber.
Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon i 3-4 min, eller indtil næsten færdig men stadig blød.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og lad køle af.
Imens, skær ender af bønner.
Skyl spinat.
Skær citron i både.
Skær agurk i halve skiver.
Hak dild fint (gem et par kviste til anretning).
Vend bønner med en smule olivenolie, halvdelen af Hvide Løjer & Urter og et nip salt og peber på en bageplade med bagepapir.
Svøb bønner i bacon (2 pr. person), og fordel resterende bacon på bagepladen.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil bønnerne er møre, og baconen er sprød.
Imens, opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt og resterende Hvide Løjer & Urter.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Imens, bland honning-sennepsdressing, halvdelen af sennep og et skvæt citronsaft i en lille skål.
Tag panden af varmen, og tilsæt glaze.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Bland crème fraiche, resterende sennep, citronsaft, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Vend kartofler, agurk, spinat og dild i skålen.
Anret laks, bønner og kartoffelsalat på tallerkener.
Smuldr resterende bacon over kartoffelsalat.
Top med resterende dild.