Skip to main content
Honning- og sennepsglaseret laks
Honning- og sennepsglaseret laks

Honning- og sennepsglaseret laks

med lun kartoffelsalat og baconsvøbte bønner

Faldt du for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at du ikke bliver skuffet over resultatet. I aften eksperimenterer vi nemlig med nye smagskombinationer og byder på både laks, bacon og kartoffelsalat. Laksen gyldensteges og glaseres med honning og sennep. Vi svøber grønne bønner i bacon, og kartoffelsalaten indeholder sennep, agurk, spinat og dild.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Sennep
Mælk
Sulfitter
Æg

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

4 g

Hvide Løjer & Urter

25 g

Grov sennep

(Indeholder: Sennep)

150 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

30 g

Spinat

400 g

Små kartofler

125 g

Bacon, skiver

1 stk

Dild

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder: Sennep, Sulfitter, Æg)

150 g

Grønne bønner

½ stk

Agurk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til fisk

¼ tsk

Salt til dressing

Næringsindhold

Energi (kJ)4048 kJ
Kalorier (kcal)967 kcal
Fedt65.1 g
Mættet fedt27.5 g
Kulhydrat48 g
Sukker12.3 g
Kostfibre9.2 g
Protein44.8 g
Kolesterol100 mg
Salt4.4 g
Potassium978.4 mg
Calcium80.8 mg
Iron1.8 mg

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Halver kartofler (uskrællet).

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Krydr med salt og et nip peber.

Steg bacon
2

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bacon i 3-4 min, eller indtil næsten færdig men stadig blød.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og lad køle af.

Svøb bønner
3

Imens, skær ender af bønner.

Skyl spinat.

Skær citron i både.

Skær agurk i halve skiver.

Hak dild fint (gem et par kviste til anretning).

Vend bønner med en smule olivenolie, halvdelen af Hvide Løjer & Urter og et nip salt og peber på en bageplade med bagepapir.

Svøb bønner i bacon (2 pr. person), og fordel resterende bacon på bagepladen.

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil bønnerne er møre, og baconen er sprød.

Steg laks
4

Imens, opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt og resterende Hvide Løjer & Urter. 

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

Imens, bland honning-sennepsdressing, halvdelen af sennep og et skvæt citronsaft i en lille skål.

Tag panden af varmen, og tilsæt glaze.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav kartoffelsalat
5

Bland crème fraiche, resterende sennep, citronsaft, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Vend kartofler, agurk, spinat og dild i skålen.

Server
6

Anret laks, bønner og kartoffelsalat på tallerkener.

Smuldr resterende bacon over kartoffelsalat.

Top med resterende dild.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image