Skip to main content
Teriyakiglaseret svinekød

Teriyakiglaseret svinekød

med forårsløgsris og syrlig glaskålsalat

Server aromatiske forårsløgsris og vidunderligt glaseret svinekød for familien. Vi steger kødet, og glaserer det med en sødmefuld teriyakiglaze. Friskt og farverigt tilbehør er en syrlig og knasende sprød glaskålsalat med citrusfrugt og vores egen kålsalatsblanding.

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Allergener:
Soja
Hvede
Gluten
Sesam

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Glaskål, hvid

1 stk

Citrusfrugt

150 g

Langkornede hvide ris

75 g

Teriyakisauce

(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja)

300 g

Svineschnitzel

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

1 stk

Forårsløg

150 g

Snittet kålsalat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til kød

½ spsk

Olie til dressing

¼ tsk

Salt til dressing

1 dl

Vand til sauce

½ spsk

Mel til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2921 kJ
Kalorier (kcal)698 kcal
Fedt20.6 g
Mættet fedt4.4 g
Kulhydrat90.7 g
Sukker16.1 g
Kostfibre7.3 g
Protein40.1 g
Salt5.6 g
Potassium38.3 mg
Calcium12.4 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Kog forårsløgsris
1

Snit forårsløg fint.

Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Svits forårsløg i 1-2 min, eller indtil gylden.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Steg kød
2

Krydr svinekød med salt.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme.

Steg svinekød i 1-2 min på hver side, eller indtil gennemstegt, og overfør til en tallerken.

Lav glaskålsalat
3

Imens, skær citrusfrugt i både.

Skræl glaskål, og skær i 1/2 cm tykke stave.

Bland olivenolie, et skvæt citrusfrugtsaft og salt i en stor skål.

Vend kålsalat, glaskål og sesamfrø i skålen.

Lav glaze
4

Pisk vand og hvedemel sammen til en jævning i en lille skål.

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Tilsæt teriyakisauce og jævning, og lad simre under omrøring i 2-3 min.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Tilsæt kød
5

Tilsæt svinekød, og vend med glaze.

Server
6

Skær svinkøde i strimler.

Anret forårsløgsris i dybe tallerkener.

Top med svinekød og glaze.

Server med glaskålsalat.