Honey and soy marinated chicken
med søde kartoffeltern og sprød tomatsalat
I aften skal vi have kylling og kartofler! Men bare rolig, aftenens opskrift byder på masser af spændende madlavningsmetoder. Vi har erstattet de klassiske kartofler med lækre søde kartofler, som vi ovnbager med sesamfrø. Vi marinerer kyllingen med soja, honning og hvidløg, og derefter steger vi den sammen med marinaden, der omdannes til en karamelliseret sauce. Vi serverer lækkerierne med en crunchy peanutsalat med tomater, og cremet aioli.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
60 g
Blandet salat
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Hvidløgsfed
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
300 g
Kyllingebryststrimler
25 g
Honning
½ stk
Glaskål, hvid
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm store stykker. Fordel på en bageplade med bagepapir. Drys med halvdelen af sesamfrø, dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre. TIP: Skær kartofler i ret størrelse så de bliver færdige til tiden.

Pres hvidløg. Blanda hvidløg, sojasauce, honning, resterende sesamfrø og olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor skål. Bland kylling ned i marinaden.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande ved middelhøj varme. Tag kylling op med en madtang og kom den i stegepanden. Steg i 10-14 min, indtil brunet og gennemstegt, vend ofte.

Skær tomat i skiver. Hak peanuts groft. Bland tomat, peanuts, salatmix og en smule olivenolie* i en salatskål. Krydr med salt* og peber*.
Hæld marinade i stegepanden når kylling har 5 min tilbage, og lad simre på middel/lav varme indtil reduceret en smule. TIP: Marinaden bliver mørk og karamelliseret – det giver ekstra god smag!
Anret kylling på tallerkener og øs med marinade fra stegepanden. Server med sesambagte søde kartofler och peanutsalat, og aioli ved siden af.