Skip to main content
Honey and soy marinated chicken

Honey and soy marinated chicken

med søde kartoffeltern og sprød tomatsalat

I aften skal vi have kylling og kartofler! Men bare rolig, aftenens opskrift byder på masser af spændende madlavningsmetoder. Vi har erstattet de klassiske kartofler med lækre søde kartofler, som vi ovnbager med sesamfrø. Vi marinerer kyllingen med soja, honning og hvidløg, og derefter steger vi den sammen med marinaden, der omdannes til en karamelliseret sauce. Vi serverer lækkerierne med en crunchy peanutsalat med tomater, og cremet aioli.

Tags:
Børnevenlig
Mælkefri
Comfort Food
Allergener:
Jordnødder
Hvede
Soja
Gluten
Æg
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honning

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Hvidløgsfed

300 g

Kyllingebryststrimler

60 g

Blandet salat

½ stk

Glaskål, hvid

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1 spsk

Olie til marinade

1 spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)2994 kJ
Kalorier (kcal)716 kcal
Fedt33.5 g
Mættet fedt4.3 g
Kulhydrat54.4 g
Sukker14.7 g
Kostfibre6.7 g
Protein46.1 g
Kolesterol0.3 mg
Salt4.2 g
Potassium62.7 mg
Calcium4.8 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm store stykker.

Fordel på en bageplade med bagepapir.

Drys med halvdelen af sesamfrø, dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre. TIP: Skær kartofler i ret størrelse så de bliver færdige til tiden.

TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte

Mariner kylling
2

Pres hvidløg. Blanda hvidløg, sojasauce, honning, resterende sesamfrø og olivenolie i en mellemstor skål. Bland kylling ned i marinaden.

Steg kylling
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande ved middelhøj varme. Tag kylling op med en madtang og kom den i stegepanden. Steg i 10-14 min, indtil brunet og gennemstegt, vend ofte.

Lav peanutsalat
4

Skær tomat i skiver. Hak peanuts groft. Bland tomat, peanuts, salatmix og en smule olivenolie i en salatskål. Krydr med salt og peber.

Tillsæt marinade
5

Hæld marinade i stegepanden når kylling har 5 min tilbage, og lad simre på middel/lav varme indtil reduceret en smule. TIP: Marinaden bliver mørk og karamelliseret – det giver ekstra god smag!

Server
6

Anret kylling på tallerkener og øs med marinade fra stegepanden. Server med sesambagte søde kartofler och peanutsalat, og aioli ved siden af.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image