Honey and soy marinated chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Honey and soy marinated chicken

med søde kartoffeltern og sprød tomatsalat

I aften skal vi have kylling og kartofler! Men bare rolig, aftenens opskrift byder på masser af spændende madlavningsmetoder. Vi har erstattet de klassiske kartofler med lækre søde kartofler, som vi ovnbager med sesamfrø. Vi marinerer kyllingen med soja, honning og hvidløg, og derefter steger vi den sammen med marinaden, der omdannes til en karamelliseret sauce. Vi serverer lækkerierne med en crunchy peanutsalat med tomater, og cremet aioli.

Tags:
Børnevenlig
Mælkefri
Allergener:
Jordnødder
Æg
Sennep
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

60 g

Blandet salat

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Hvidløgsfed

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

300 g

Kyllingebryststrimler

25 g

Honning

½ stk

Glaskål, hvid

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2973 kJ
Kalorier (kcal)711 kcal
Fedt33.6 g
Mættet fedt4.2 g
Kulhydrat53.6 g
Sukker14 g
Protein45.2 g
Salt2.9 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm store stykker. Fordel på en bageplade med bagepapir. Drys med halvdelen af sesamfrø, dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre. TIP: Skær kartofler i ret størrelse så de bliver færdige til tiden.

Mariner kylling
2

Pres hvidløg. Blanda hvidløg, sojasauce, honning, resterende sesamfrø og olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor skål. Bland kylling ned i marinaden.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande ved middelhøj varme. Tag kylling op med en madtang og kom den i stegepanden. Steg i 10-14 min, indtil brunet og gennemstegt, vend ofte.

Lav peanutsalat
4

Skær tomat i skiver. Hak peanuts groft. Bland tomat, peanuts, salatmix og en smule olivenolie* i en salatskål. Krydr med salt* og peber*.

5

Hæld marinade i stegepanden når kylling har 5 min tilbage, og lad simre på middel/lav varme indtil reduceret en smule. TIP: Marinaden bliver mørk og karamelliseret – det giver ekstra god smag!

6

Anret kylling på tallerkener og øs med marinade fra stegepanden. Server med sesambagte søde kartofler och peanutsalat, og aioli ved siden af.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image