
I aften skal vi have kylling og kartofler! Men bare rolig, aftenens opskrift byder på masser af spændende madlavningsmetoder. Vi har erstattet de klassiske kartofler med lækre søde kartofler, som vi ovnbager med sesamfrø. Vi marinerer kyllingen med soja, honning og hvidløg, og derefter steger vi den sammen med marinaden, der omdannes til en karamelliseret sauce. Vi serverer lækkerierne med en crunchy peanutsalat med tomater, og cremet aioli.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
25 g
Honning
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Hvidløgsfed
300 g
Kyllingebryststrimler
60 g
Blandet salat
½ stk
Glaskål, hvid
40 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Olie til marinade
1 spsk
Olie til salat

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm store stykker.
Fordel på en bageplade med bagepapir.
Drys med halvdelen af sesamfrø, dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre. TIP: Skær kartofler i ret størrelse så de bliver færdige til tiden.
TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte

Pres hvidløg. Blanda hvidløg, sojasauce, honning, resterende sesamfrø og olivenolie i en mellemstor skål. Bland kylling ned i marinaden.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande ved middelhøj varme. Tag kylling op med en madtang og kom den i stegepanden. Steg i 10-14 min, indtil brunet og gennemstegt, vend ofte.

Skær tomat i skiver. Hak peanuts groft. Bland tomat, peanuts, salatmix og en smule olivenolie i en salatskål. Krydr med salt og peber.

Hæld marinade i stegepanden når kylling har 5 min tilbage, og lad simre på middel/lav varme indtil reduceret en smule. TIP: Marinaden bliver mørk og karamelliseret – det giver ekstra god smag!

Anret kylling på tallerkener og øs med marinade fra stegepanden. Server med sesambagte søde kartofler och peanutsalat, og aioli ved siden af.