
Nyd et herligt grønt måltid med vores mellemøstligt-inspireret Harissa-honningglaseret tofubowl. Denne vegetariske ret byder også på luftige jasminris, granatæblesalat, limesyltet rødløg og en klat syrlig mynteyoghurt, der giver en farverig og frisk madoplevelse.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
150 g
Jasminris
½ stk
Citrusfrugt
½ stk
Løg
½ stk
Granatæble
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Mynte & koriander
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
180 g
Tofu
(Indeholder: Soja)
4 g
Harissa-krydderi
12.5 g
Honning
35 g
Tomatpuré
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
¼ tsk
Salt til salat
¼ tsk
Salt til dressing
½ tsk
Salt til sauce
1 spsk
Vand til sauce
1 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
1 spsk
Olie til stegning

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Halver citrusfrugt.
Bland et skvæt citrusfrugtsaft, sukker, vand og salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Hæld væde fra inden servering.

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Hak tomat og agurk groft.
Hak mynte og koriander (adskilt).
Bland tomat, agurk, granatæble, koriander, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Bland yoghurt, mynte, salt og et nip peber i en lille skål.

Bland tomatpuré, honning, Harissa-krydderi, salt og vand i en lille skål.
Skær tofu i 2 cm stykker.
Bland hvedemel, salt og et nip peber i en mellemstor skål. Vend tofu i skålen.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg tofu i 5-6 min, eller indtil brunet. Tilsæt harissasauce, og steg videre i 1 min, eller indtil tofuen er glaseret.

Anret ris, salat, løg og tofu i skåle.
Top med mynteyoghurt.