I aften går den kulinariske rejse til Turkiet, og vi laver krydret bulgur med løg, tomat og spinat. Vi krydrer også grillost med Harissa-krydderi og steger den gylden. Vi server bulgur og grillost med en kølende zucchiniraita med yoghurt, persille og hvidløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Løg
1 stk
Tomat
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
4 g
Panamad
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
60 g
Spinat
1 stk
Zucchini
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Hvidløgsfed
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
200 g
Grillost
(Indeholder Mælk)
4 g
Harissa-krydderi
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
2.5 dl
Vand (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Hak løg fint.
Hak tomat groft.
Skyl spinat, og hak groft.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Steg løg, tomat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i 3-4 min, indtil grøntsager er bløde.
Tilsæt vand [2,5 dl | 4,5 dl] og bring i kog.
Tilsæt bulgur, Panamad og grøntsagsbouillon, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Imens, skær zucchini i 1 cm tern.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak persilleblade fint.
Bland zucchini, yoghurt, persille, hvidløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål. Stil til side.
Vend spinat i gryden med færdig bulgur.
Skær grillost i skiver (2 pr. person), og krydr med Harissa-krydderi.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg grillost i 2-3 min på hver side, indtil gylden.
Anret bulgur i dybe tallerkener, og top med grillost og zucchiniraita.