Croquetter møder man ofte i det sydeuropæiske køkkenen, hvor de kan være fyldt med alverdens ingredienser. Vores croquetter laves af moste hvide bønner og gedeost, som krydres med purløg og paneres i panko og finrevet ost, før de steges sprøde. Server med bagte kartofler, rødbede og grønne bønner, som får en cremet sennepsdip til selskab. Top med sprøde salatblade og en syrlig vinaigrette.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
50 g
Gedeost
(Indeholder: Mælk)
12 g
Grov sennep
(Indeholder: Sennep)
25 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde spor af: Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
400 g
Små kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
150 g
Grønne bønner
380 g
Cannellinibønner
1 stk
Purløg
1 stk
Salat
1 stk
Rødbede
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til panering
¼ tsk
Salt til dej
¼ tsk
Salt til bøffer
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til dressing
1 spsk
Olie til vinaigrette
¼ tsk
Salt til vinaigrette
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler (uskrællet).
Skær rødbede (uskrællet) i kvarte.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, pres eller hak hvidløg fint, og hak purløg fint.
Skyl cannellinibønner.
Bland panko, finrevet ost, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
Mos cannellinibønner og gedeost groft i en stor skål. Tilsæt hvidløg, purløg, salt og et nip peber, og rør rundt.
Form fars til croquetter (3 pr. person) med en ske, og vend i skålen med pankoblanding.
TIP: Tryk de panerede croquetter godt sammen, så pankoen sidder fast.
Skær roden af salat, og skil bladene ad.
Halver citron.
Skær ender af grønne bønner.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg croquetter i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt.
Fordel grønne bønner på bagepladen med rodfrugter, når de har 5 min tilbage.
Imens, bland fraiche, sennep, salt og et nip peber i en lille skål.
Bland citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en anden lille skål.
Anret rodfrugter, croquetter og grønne bønner på tallerkener.
Top med salat, og dryp med vinaigrette.
Drys med græskarkerner.
Server med sennepsdressing.