Skip to main content
Gyldenstegte gedeost- og bønne-croquetter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyldenstegte gedeost- og bønne-croquetter

Gyldenstegte gedeost- og bønne-croquetter

med bagte rodfrugter og grønne bønner

Croquetter møder man ofte i det sydeuropæiske køkkenen, hvor de kan være fyldt med alverdens ingredienser. Vores croquetter laves af moste hvide bønner og gedeost, som krydres med purløg og paneres i panko og finrevet ost, før de steges sprøde. Server med bagte kartofler, rødbede og grønne bønner, som får en cremet sennepsdip til selskab. Top med sprøde salatblade og en syrlig vinaigrette.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Sennep
Gluten
Hvede
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

50 g

Gedeost

(Indeholder: Mælk)

12 g

Grov sennep

(Indeholder: Sennep)

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)

400 g

Små kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

150 g

Grønne bønner

380 g

Cannellinibønner

1 stk

Purløg

1 stk

Salat

1 stk

Rødbede

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til panering

¼ tsk

Salt til dej

¼ tsk

Salt til bøffer

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til dressing

1 spsk

Olie til vinaigrette

¼ tsk

Salt til vinaigrette

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3505 kJ
Kalorier (kcal)838 kcal
Fedt32.5 g
Mættet fedt12.1 g
Kulhydrat90.2 g
Sukker12.7 g
Protein34.3 g
Salt5.8 g

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver kartofler (uskrællet).

Skær rødbede (uskrællet) i kvarte.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered croquetter
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint, og hak purløg fint.

Skyl cannellinibønner.

Bland panko, finrevet ost, salt og et nip peber i en dyb tallerken.

Mos cannellinibønner og gedeost groft i en stor skål. Tilsæt hvidløg, purløg, salt og et nip peber, og rør rundt.

Form fars til croquetter (3 pr. person) med en ske, og vend i skålen med pankoblanding.

TIP: Tryk de panerede croquetter godt sammen, så pankoen sidder fast.

Forbered grøntsager
3

Skær roden af salat, og skil bladene ad.

Halver citron.

Skær ender af grønne bønner.

Steg croquetter
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg croquetter i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt. 

Fordel grønne bønner på bagepladen med rodfrugter, når de har 5 min tilbage.

Lav dressinger
5

Imens, bland fraiche, sennep, salt og et nip peber i en lille skål.

Bland citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en anden lille skål.

Server
6

Anret rodfrugter, croquetter og grønne bønner på tallerkener. 

Top med salat, og dryp med vinaigrette.

Drys med græskarkerner.

Server med sennepsdressing.