HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGyldenstegt Gnocchi
topBanner
Gyldenstegt gnocchi

Gyldenstegt gnocchi

med stærk tomatsauce og sprød pangrattato

Kartofler eller pasta? I aften skal du ikke vælge, vi skal nemlig have gnocchi, der regnes for at være en type pasta, men som faktisk indeholder kartofler! Her tilbyder vi en spændende opskrift med gnocchi, der steges i stedet for at koges! Når gnocchi er stegt blander vi den med en lækker sauce med cherrytomater, zucchini, basilikum, creme fraiche og spinat. Vi topper saucen med sprød hvidløgspangrattato. En fantastisk kombination, som hele familien kommer at elske!

Tags:Under 650 kcalOne PanVegetariskKlimavenlig
Allergener:mælksellerigluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 g

Chiliflager

20 g

Italiensk hård ost, høvlet

(Indeholdermælk)

60 g

Spinat

(Kan indeholdeselleri)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

2 stk

Hvidløgsfed

15 g

Panko

(Indeholdergluten)

350 g

Gnocchi

(IndeholderglutenKan indeholdesennep, soja)

250 g

Cherrytomater

110 g

Zucchini

½ stk

Rødløg

1 pose

Basilikum

75 g

Crème fraiche

(Indeholdermælk)

4 g

Middelhavsdrøm

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

½ dl

Vand (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2669 kJ
Kalorier (kcal)638 kcal
Fedt29.97 g
Mættet fedt14.7 g
Kulhydrat72.88 g
Sukker8.6 g
Protein17.1 g
Salt4.3 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg halvdelen af hvidløg i 1 min. Tilsæt panko [1/2 pose, 2P], og steg videre i 2-3 min, eller indtil gylden og sprød. Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en tallerken.

2

Hæld olivenolie i samme stegepande (skyl af først), så hele bunden er dækket, og varm op ved høj varme. Steg gnocchi i 6-8 min, eller indtil gylden. Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en tallerken. TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis gnocchien sidder fast i panden. OBS: Gnocchien skal ikke koges inden den steges.

3

Halver cherrytomater. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i kvarte skiver. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Hak basilikum groft. Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.

4

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg og zucchini i 3-4 min, eller indtil brunet. Tilsæt cherrytomater, Middelhavsdrøm og resterende hvidløg, og steg videre i 3-4 min.

5

Sænk til middel varme. Tilsæt basilikum, crème fraiche [1/2 pakke, 2P], vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon og et nip chiliflager, og lad simre i 1-2 min. Tilsæt spinat, og vend sammen. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber. TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle til stærk mad.

6

Anret grøntsager og sauce i dybe tallerkener. Top med gnocchi, hård ost og hvidløgspangrattato. Drys med et nip chiliflager.