Skip to main content
Gyldenstegt andebryst og abrikos-balsamicoglaze

Gyldenstegt andebryst og abrikos-balsamicoglaze

med rodfrugtegratin og sprød radisesalat

4.6
(9)

Der er ikke nogen grund til at kun servere and til jul, det smager fantastisk hele året rundt. Vi gyldensteger vores sous vide-andebryst, og topper med en spændende abrikosglaze med balsamico og rødvinssauce. Samtidig laver vi en cremet kartoffelgratin med knoldselleri, fløde, hvidløg og ost. En fin kontrast til den fyldige måltid er den sprøde og friske radisesalat.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Sulfitter
Selleri
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet
Antal portioner

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder: Sulfitter)

1 stk

Knoldselleri

(Indeholder: Selleri)

50 g

Abrikoschutney

8 g

Bouillon

500 g

Kartofler

75 g

Radiser

2 stk

Hvidløgsfed

12 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

60 g

Blandet salat

40 g

Parmigiano Reggiano

(Indeholder: Mælk)

300 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

340 g

Andebryst, sous vide

1 stk

Agurk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til sauce

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Smør til glaze

2 spsk

Vand til glaze

½ tsk

Salt til glaze

½ tsk

Sukker til glaze

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Energi (kJ)4636 kJ
Kalorier (kcal)1108 kcal
Fedt68.5 g
Mættet fedt32.1 g
Kulhydrat80.1 g
Sukker27.3 g
Kostfibre8.5 g
Protein46.5 g
Kolesterol16.6 mg
Salt7.3 g
Potassium1626 mg
Calcium282.1 mg
Iron1.9 mg

Fremgangsmåde

Kog kartofler og knoldselleri
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en gryde med saltet vand i kog.

Tag andebryst ud af køleskabet.

Skræl knoldselleri, og skær i 1/2 cm i halve skiver.

Skær kartofler (usrkællet) i 1/2 cm skiver.

Kog kartofler og knoldselleri 8-10 min, eller indtil næsten gennemtilberedt, og hæld vand fra.

Steg andebryst
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Bland madlavningsfløde, hvidløg, bouillon, salt og et nip peber i en lille skål.

Rids fedtsiden på kryds og tværs med 1 cm mellemrum, dup tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.

Placer andebryst med fedtsiden nedad i en kold stegepande. Opvarm stegepanden på høj varme, og steg i 3 min, eller indtil gylden.

Sænk til middel varme, vend, og steg videre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Forbered grøntsager
3

Skær radiser i tynde skiver.

Skyl salat.

Skræl agurk til lange, tynde bånd.

Lav gratin
4

Vend flødeblanding i gryden med kartofler og knoldselleri, og overfør til et ildfast fad.

Drys med finrevet ost, og bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil kartoflerne er gennemtilberedt og gratinen er gylden. 

Lav glaze
5

Imens, smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Tilsæt abrikoschutney, balsamico, vand, salt, sukker og rødvinssauce, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet og tyknet.

Vend salat, radiser, agurk, olivenolie og salt i en stor skål lige inden servering.

Server
6

Lad kartoffelgratin køle en smule af inden servering.

Anret kartoffelgratin, salat og andebryst på tallerkener.

Top andebryst med glaze. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image