Gyldenstegt andebryst og abrikos-balsamicoglace
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyldenstegt andebryst og abrikos-balsamicoglace

Gyldenstegt andebryst og abrikos-balsamicoglace

med kartoffel-knoldsellerigratin og sprød radisesalat

Der er ikke nogen grund til at kun servere and til jul, det smager fantastisk hele året rundt. Vi gyldensteger vores sous vide-andebryst, og topper derefter med en spændende abrikosglaze med balsamico og rødvinssauce. Samtidigt laver vi en cremet kartoffelgratin med knoldselleri, fløde, hvidløg og ost. En fin kontrast til den fyldige måltid giver den sprøde og friske radisesalat.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Sulfitter
Selleri
Sennep
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder: Sulfitter)

1 stk

Knoldselleri

(Indeholder: Selleri)

50 g

Abrikoschutney

(Indeholder: Sennep)

8 g

Kyllingebouillon

500 g

Kartofler

75 g

Radiser

2 stk

Hvidløgsfed

12 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

60 g

Blandet salat

40 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

300 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

340 g

Andebryst, sous vide

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til sauce

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Smør til glace

2 spsk

Vand til glace

½ tsk

Salt til glace

½ tsk

Sukker til glace

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4558 kJ
Kalorier (kcal)1089 kcal
Fedt65.9 g
Mættet fedt32 g
Kulhydrat77.1 g
Sukker23.4 g
Protein47.7 g
Salt7.3 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler og knoldselleri
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en gryde med saltet vand i kog.

Skræl knoldselleri, og skær i 1/2 cm i halve skiver.

Skær kartofler (usrkællet) i 1/2 cm skiver.

Kog kartofler og knoldselleri 8-10 min, eller indtil næsten gennemtilberedt, og hæld vand fra.

Steg andebryst
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Bland madlavningsfløde, hvidløg, kyllingebouillon, salt og et nip peber i en lille skål.

Rids fedtsiden på kryds og tværs med 1 cm mellemrum, dup tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.

Placer andebryst med fedtsiden nedad i en kold stegepande. Opvarm stegepanden på høj varme, og steg i 3 min, eller indtil gylden.

Sænk til middel varme, og steg videre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

Forbered grøntsager
3

Skær radiser i tynde skiver.

Skyl salat.

Lav kartoffelgratin
4

Vend flødeblanding i gryden med kartofler og knoldselleri, og overfør til et ildfast fad.

Drys med finrevet ost, og bag i 15-20 min, eller indtil kartoflerne er gennemtilberedt og gratinen er gylden. 

Lav sauce
5

Imens, smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Tilsæt abrikoschutney, balsamico, vand, salt, sukker og rødvinssauce, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet og tyknet.

Vend salat, radiser, olivenolie og salt i en stor skål lige inden servering.

Server
6

Lad kartoffelgratin køle en smule af inden servering.

Anret kartoffelgratin, salat og andebryst på tallerkener.

Top andebryst med sauce. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image