Der er ikke nogen grund til at kun servere and til jul, det smager fantastisk hele året rundt. Vi gyldensteger vores sous vide-andebryst, og topper derefter med en spændende abrikosglaze med balsamico og rødvinssauce. Samtidigt laver vi en cremet kartoffelgratin med knoldselleri, fløde, hvidløg og ost. En fin kontrast til den fyldige måltid giver den sprøde og friske radisesalat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder: Sulfitter)
1 stk
Knoldselleri
(Indeholder: Selleri)
50 g
Abrikoschutney
(Indeholder: Sennep)
8 g
Kyllingebouillon
500 g
Kartofler
75 g
Radiser
2 stk
Hvidløgsfed
12 ml
Balsamico
(Indeholder: Sulfitter)
60 g
Blandet salat
40 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
300 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
340 g
Andebryst, sous vide
½ tsk
Salt til sauce
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Smør til glace
2 spsk
Vand til glace
½ tsk
Salt til glace
½ tsk
Sukker til glace
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Skræl knoldselleri, og skær i 1/2 cm i halve skiver.
Skær kartofler (usrkællet) i 1/2 cm skiver.
Kog kartofler og knoldselleri 8-10 min, eller indtil næsten gennemtilberedt, og hæld vand fra.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland madlavningsfløde, hvidløg, kyllingebouillon, salt og et nip peber i en lille skål.
Rids fedtsiden på kryds og tværs med 1 cm mellemrum, dup tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Placer andebryst med fedtsiden nedad i en kold stegepande. Opvarm stegepanden på høj varme, og steg i 3 min, eller indtil gylden.
Sænk til middel varme, og steg videre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
Skær radiser i tynde skiver.
Skyl salat.
Vend flødeblanding i gryden med kartofler og knoldselleri, og overfør til et ildfast fad.
Drys med finrevet ost, og bag i 15-20 min, eller indtil kartoflerne er gennemtilberedt og gratinen er gylden.
Imens, smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Tilsæt abrikoschutney, balsamico, vand, salt, sukker og rødvinssauce, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet og tyknet.
Vend salat, radiser, olivenolie og salt i en stor skål lige inden servering.
Lad kartoffelgratin køle en smule af inden servering.
Anret kartoffelgratin, salat og andebryst på tallerkener.
Top andebryst med sauce.