
Gul karry
med rejer, jasminris & chili
Spis og nyyyyd denne spændende ret med inspiration fra Sydøstasien. Allerede den første bid sladrer om, hvor frisk, velsmagende og syndig god denne karry er. Grøntsager sauteret med vidunderlige krydderier, der koges sammen med rejer og kokosmælk til en lækker gryderet. Server med jasminris og top med frisk koriander, lime og chili. Voila, og middagen er klar på ingen tid.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
250 ml
Kokosmælk
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)
150 g
Jasminris
1 stk
Citrongræs
1 stk
Gulerod
1 stk
Rød peberfrugt
1 stk
Rød chili
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Koriander
1 stk
Lime
1 stk
Tomat
4 g
Curry-on
4 g
Ga-Laksa
Ikke inkluderet i din måltidskasse
¼ tsk
Salt
3.5 dl
Vand
Fremgangsmåde
Bring vand* i kog i en gryde. Tilsæt ris. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 12 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Hak koriander groft. Snit chili fint. Skær lime i både. Skær peberfrugt i 1 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver. Hak tomat groft. Pres eller hak hvidløg fint. Bank citrongræs med en træske. Skær over på langs.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme, når risene har 10 min tilbage. Steg gulerod og peberfrugt i 3-4 min. Tilsæt Ga-Laksa, Curry-on, hvidløg, tomat og citrongræs i 1 min.
Tilsæt kokosmælk, vand*, salt* og rejer. Lad simre i 4-5 min.
Fjern citrongræs fra panden. Smag karry til med salt* og peber*.
Anret ris og karry i dybe tallerkener. Top med koriander og chili. Server med limebåde.