topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratineret spidskål

Gratineret spidskål

med tomatlinser & hvidløgsbrød

Tag 30 minutter af din tid og lav denne fantastiske linsegryde fyldt med smag. Kog linser sammen med tomat, chili og hvidløg og urtekrydderiblanding, og server med en gratineret spidskål toppet med ristede hasselnødder. Spis med en ske i den ene hånd og ristet brød med hvidløg og purløgssmør i den anden. Lige den slags nemme og varmende måltid, du har brug for denne uge, ikke?

Allergener:
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Spidskål

20 g

Finrevet ost

20 g

Hasselnødder

(Indeholder Nødder)

1 stk

Rød chili

½ stk

Baguette

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Purløg

1 stk

Tomat

½ stk

Rødløg

½ dåse

Tomatpuré

1 pakke

Grønne linser

60 g

Spinat

4 g

Hvide Løjer & Urter

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3.33 spsk

Smør

1.5 dl

Vand

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)446 kcal
Energi (kJ)1866 kJ
Fedt28.61 g
Mættet fedt14.1 g
Kulhydrat24.81 g
Sukker4.5 g
Protein18.05 g
Salt1.2 g

Fremgangsmåde

Smelt smør
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Tag smør* (til trin 4) ud af køleskabet. Smelt smør* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] i en gryde. Stil til side. 

Gratiner spidskål
2

Hak hasselnødder groft. Del spidskål i kvarte på langs. Fordel i et ildfast fad. Dryp med smeltet smør*. Drys med revet ost og hasselnødder. Bag i ovnen i 15-20 min.

Forbered grøntsager
3

Hak rødløg [½ stk, 2 pers.] fint. Hak tomat groft. Halver chili [½ stk, 2 pers.] på langs. Fjern kerner. Hak fint. Hak purløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl linser under koldt vand* i en si.

Bag brød
4

Bland hvidløg, smør* og 1/2 purløg i en lille skål. Skær brød [½ stk, 2 pers.] over på langs. Smør med urtesmør. Læg på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 7-8 min.

Lav tomatlinser
5

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg rødløg og linser i 3-4 min. Tilsæt Hvide Løjer & Urter, tomat, tomatpuré [1/2 dåse, 2 pers.], chili, vand* og spinat. Lad simre i 5 min. Smag til med salt* og peber.

Server
6

Anret tomatlinser og gratineret spidskål i dybe tallerkener. Top med resterende purløg. Server med hvidløgsbrød.