Tag 30 minutter af din tid og lav denne fantastiske linsegryde fyldt med smag. Kog linser sammen med tomat, chili og hvidløg og urtekrydderiblanding, og server med en gratineret spidskål toppet med ristede hasselnødder. Spis med en ske i den ene hånd og ristet brød med hvidløg og purløgssmør i den anden. Lige den slags nemme og varmende måltid, du har brug for denne uge, ikke?
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Spidskål
20 g
Finrevet ost
20 g
Hasselnødder
(Indeholder Nødder)
1 stk
Rød chili
½ stk
Baguette
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Purløg
1 stk
Tomat
½ stk
Rødløg
½ dåse
Tomatpuré
1 pakke
Grønne linser
60 g
Spinat
4 g
Hvide Løjer & Urter
3.33 spsk
Smør
1.5 dl
Vand
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Tag smør* (til trin 4) ud af køleskabet. Smelt smør* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] i en gryde. Stil til side.
Hak hasselnødder groft. Del spidskål i kvarte på langs. Fordel i et ildfast fad. Dryp med smeltet smør*. Drys med revet ost og hasselnødder. Bag i ovnen i 15-20 min.
Hak rødløg [½ stk, 2 pers.] fint. Hak tomat groft. Halver chili [½ stk, 2 pers.] på langs. Fjern kerner. Hak fint. Hak purløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl linser under koldt vand* i en si.
Bland hvidløg, smør* og 1/2 purløg i en lille skål. Skær brød [½ stk, 2 pers.] over på langs. Smør med urtesmør. Læg på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 7-8 min.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg rødløg og linser i 3-4 min. Tilsæt Hvide Løjer & Urter, tomat, tomatpuré [1/2 dåse, 2 pers.], chili, vand* og spinat. Lad simre i 5 min. Smag til med salt* og peber.
Anret tomatlinser og gratineret spidskål i dybe tallerkener. Top med resterende purløg. Server med hvidløgsbrød.