topBanner
Gratineret spidskål

Gratineret spidskål

med tomatlinser & hvidløgsbrød

Tag 30 minutter af din tid og lav denne fantastiske linsegryde fyldt med smag. Kog linser sammen med tomat, chili og hvidløg og urtekrydderiblanding, og server med en gratineret spidskål toppet med ristede hasselnødder. Spis med en ske i den ene hånd og ristet brød med hvidløg og purløgssmør i den anden. Lige den slags nemme og varmende måltid, du har brug for denne uge, ikke?

Tags:VegetariskUnder 600 kcal
Allergener:mælkægnøddergluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Spidskål

20 g

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

20 g

Hasselnødder

(Indeholdernødder)

½ stk

Chili

½ stk

Stenovnsbagt baguette

(Indeholdergluten)

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Purløg

1 stk

Tomat

½ stk

Rødløg

½ dåse

Tomatpuré

1 pakke

Grønne linser

1 pose

Spinat

4 g

Hvide Løjer & Urter

Ikke inkluderet i din måltidskasse

dl

Vand*

50 g

Smør*

(Indeholdermælk)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2519 kJ
Kalorier (kcal)602 kcal
Fedt32 g
Mættet fedt16 g
Kulhydrat54 g
Sukker11 g
Protein19 g
Salt2 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft.

Tag smør* (til trin 4) ud af køleskabet.

Smelt smør* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] i en gryde. Stil til side.

2

Hak hasselnødder groft.

Del spidskål i kvarte på langs. Fordel i et ildfast fad. Dryp med smeltet smør*. Drys med revet ost og hasselnødder.

Bag i ovnen i 15-20 min.

3

Hak rødløg [½ stk, 2 pers.] fint.

Hak tomat groft.

Halver chili [½ stk, 2 pers.] på langs. Fjern kerner. Hak fint.

Hak purløg fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skyl linser under koldt vand* i en si.

4

Bland hvidløg, smør* og 1/2 purløg i en lille skål.

Skær brød [½ stk, 2 pers.] over på langs. Smør med urtesmør. Læg på en bageplade med bagepapir.

Bag i ovnen i 7-8 min.

5

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme.

Steg rødløg og linser i 3-4 min.

Tilsæt Hvide Løjer & Urter, tomat, tomatpuré [1/2 dåse, 2 pers.], chili, vand* og spinat. Lad simre i 5 min.

Smag til med salt* og peber.

6

Anret tomatlinser og gratineret spidskål i dybe tallerkener.

Top med resterende purløg.

Server med hvidløgsbrød.