Skip to main content
Gratinerede kødboller i tomatsauce
Gratinerede kødboller i tomatsauce

Gratinerede kødboller i tomatsauce

med lune hvidløgsbrød og cherrytomatsalat

Kødboller i tomatsauce. Det har I sikkert spist mange gange. Overrask børnene med en spændende variant. Vi laver fantastiske kødboller med middelhavskrydderier, som vi blander med tomatsauce og gratinerer i ovnen med mozzarella. Vi springer pastaen over i aften og serverer vores kødboller med hjemmebagte hvidløgsbrød og en sprød cherrytomatsalat.

Tags:
Spis mig først
Allergener:
Milk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Revet gouda

25 g

Rasp

4 g

Oksebouillon

125 g

Cherrytomater

4 g

Middelhavsdrøm

390 g

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

2 stk

Hvidløgsfed

60 g

Blandet salat

1 stk

Rødløg

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Pizzadej

250 g

Hakket svine-/kalvekød

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg til kødboller

½ tsk

Salt til kødboller

2 spsk

Olie til hvidløgsolie

¼ tsk

Salt til sauce

1 dl

Vand til sauce

½ tsk

Sukker til sauce

½ spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)5057 kJ
Kalorier (kcal)1209 kcal
Fedt52.2 g
Mættet fedt18.2 g
Kulhydrat122.4 g
Sukker22.4 g
Kostfibre6.3 g
Protein64 g
Kolesterol0.1 mg
Salt9.6 g
Potassium57.6 mg
Calcium9.1 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

Form kødboller
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Tag pizzadejen ud af køleskabet og pakken mindst 10 min før tilberedning.

Bland hakket svine-/kalvekød, æg, rasp, halvdelen af Middelhavsdrøm og salt i en stor skål. 

Form fars til kødboller (5 pr. person), og overfør til en tallerken. 

Steg kødboller
2

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 4-5 min, eller indtil brunede (tilberedes færdig i trin 3), og overfør til et ildfast fad. 

Imens, hak rødløg, persille og hvidløg fint.

Bland hvidløg, olivenolie og persille i en lille skål.

Lav sauce
3

Steg rødløg i samme stegepande i 1-2 min, eller indtil bløde. 

Tilsæt resterende Middelhavsdrøm, oksebouillon, hakkede tomater, salt, vand og sukker, og rør rundt.

Overfør til det ildfaste fad, og top med gouda.

Bag hvidløgsbrød
4

Strø bordpladen med hvedemel, træk pizzadej ud til en 1 cm tyk rektangel med hænderne, og overfør til en bageplade med bagepapir. Fold tre gange, og prik huller med fingrene. 

Fordel hvidløgsolie på pizzadej, og krydr med et stort nip salt.

Bag kødboller og brød i ovnen i 12-13 min, eller indtil osten er smeltet, saucen bobler og brødet er gennembagt.

VIGTIGT: Hvis dejen er svær at rulle ud, så lad den hvile et par minutter og prøv igen. - Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav cherrytomatsalat
5

Imens, skyl salat.

Halver cherrytomater.

Bland salat og cherrytomater i en mellemstor skål, og krydr med et nip salt og peber.

Tilsæt olivenolie lige inden servering, og vend sammen.

Skær brød i skiver.

Server
6

Anret kødboller i tomatsauce i dybe tallerkener.

Server med brød og salat.