Kødboller i tomatsauce. Det har I sikkert spist mange gange. Overrask børnene med en spændende variant. Vi laver fantastiske kødboller med middelhavskrydderier, som vi blander med tomatsauce og gratinerer i ovnen med mozzarella. Vi springer pastaen over i aften og serverer vores kødboller med hjemmebagte hvidløgsbrød og en sprød cherrytomatsalat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Revet gouda
25 g
Rasp
4 g
Oksebouillon
125 g
Cherrytomater
4 g
Middelhavsdrøm
390 g
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
2 stk
Hvidløgsfed
60 g
Blandet salat
1 stk
Rødløg
1 stk
Bredbladet persille
1 stk
Pizzadej
250 g
Hakket svine-/kalvekød
1 stk
Æg til kødboller
½ tsk
Salt til kødboller
2 spsk
Olie til hvidløgsolie
¼ tsk
Salt til sauce
1 dl
Vand til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
½ spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag pizzadejen ud af køleskabet og pakken mindst 10 min før tilberedning.
Bland hakket svine-/kalvekød, æg, rasp, halvdelen af Middelhavsdrøm og salt i en stor skål.
Form fars til kødboller (5 pr. person), og overfør til en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 4-5 min, eller indtil brunede (tilberedes færdig i trin 3), og overfør til et ildfast fad.
Imens, hak rødløg, persille og hvidløg fint.
Bland hvidløg, olivenolie og persille i en lille skål.
Steg rødløg i samme stegepande i 1-2 min, eller indtil bløde.
Tilsæt resterende Middelhavsdrøm, oksebouillon, hakkede tomater, salt, vand og sukker, og rør rundt.
Overfør til det ildfaste fad, og top med gouda.
Strø bordpladen med hvedemel, træk pizzadej ud til en 1 cm tyk rektangel med hænderne, og overfør til en bageplade med bagepapir. Fold tre gange, og prik huller med fingrene.
Fordel hvidløgsolie på pizzadej, og krydr med et stort nip salt.
Bag kødboller og brød i ovnen i 12-13 min, eller indtil osten er smeltet, saucen bobler og brødet er gennembagt.
VIGTIGT: Hvis dejen er svær at rulle ud, så lad den hvile et par minutter og prøv igen. - Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skyl salat.
Halver cherrytomater.
Bland salat og cherrytomater i en mellemstor skål, og krydr med et nip salt og peber.
Tilsæt olivenolie lige inden servering, og vend sammen.
Skær brød i skiver.
Anret kødboller i tomatsauce i dybe tallerkener.
Server med brød og salat.