Skip to main content
Gratinerede kødboller i tomatsauce
Gratinerede kødboller i tomatsauce

Gratinerede kødboller i tomatsauce

med lune hvidløgsbrød og cherrytomatsalat

4.3
(74)

Kødboller i tomatsauce. Det har I sikkert spist mange gange. Overrask børnene med en spændende variant. Vi laver fantastiske kødboller med middelhavskrydderier, som vi blander med tomatsauce og gratinerer i ovnen med mozzarella. Vi springer pastaen over i aften og serverer vores kødboller med lune hvidløgsbrød og en sprød cherrytomatsalat.

Allergener:
Mælk
Hvede
Gluten
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Oksebouillon

1 stk

Rødløg

2 stk

Hvidløgsfed

100 g

Revet mozzarella

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Pizzadej

(Indeholder: Hvede, Gluten)

60 g

Blandet salat

25 g

Panko

(Indeholder: Hvede, Gluten, Sulfitter)

1 pose

Bredbladet persille

125 g

Cherrytomater

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

1 stk

Æg (trin 1)

2 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 3)

1 dl

Vand (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)1292 kcal
Energi (kJ)5405 kJ
Fedt55.6 g
Mættet fedt17.4 g
Kulhydrat122.2 g
Sukker19.5 g
Kostfibre7 g
Protein61.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt10.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Ildfast fad

Fremgangsmåde

Form kødboller
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Rul pizzadej (medfølgende bagepapir) ud.

Bland hakket svine-/kalvekød, æg [1 stk | 2 stk], panko, halvdelen af Middelhavsdrøm og salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål. 

Form fars til kødboller (5 pr. person), og overfør til en tallerken. 

Steg kødboller
2

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 4-5 min, eller indtil brunet (tilberedes færdig i trin 3), og overfør til et ildfast fad. 

Imens, hak rødløg og persille fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, olivenolie [2 spsk I 4 spsk] og persille i en lille skål.

Lav sauce
3

Steg rødløg i samme stegepande i 1-2 min, eller indtil bløde. 

Tilsæt resterende Middelhavsdrøm, oksebouillon, hakkede tomater, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], vand [1 dl | 2 dl] og sukker [1/2 tsk | 1 tsk], og rør rundt.

Overfør til det ildfaste fad, og top med mozzarella.

Bag hvidløgsbrød
4

Overfør pizzadej (og medfølgende bagepapir til en bageplade).

Fold tre gange, og prik små huller med fingrene. Dryp med hvidløgsolie, og krydr med et stort nip salt.

Bag i ovnen i 14-15 min, eller indtil osten er smeltet, saucen bobler og dejen er gennembagt.

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav cherrytomatsalat
5

Imens, skyl salat under koldt vand i et dørslag. 

Halver cherrytomater.

Bland salat og cherrytomater i en mellemstor skål, og krydr med et nip salt og peber.

Tilsæt olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] lige inden servering, og vend sammen.

Skær brød i skiver.

Server
6

Anret kødboller i tomatsauce i dybe tallerkener.

Server med brød og salat.