Gratinerede kødboller i tomatsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratinerede kødboller i tomatsauce

Gratinerede kødboller i tomatsauce

med lune hvidløgsbrød og cherrytomatsalat

Kødboller i tomatsauce. Det har I sikkert spist mange gange. Overrask børnene med en spændende variant. Vi laver fantastiske kødboller med middelhavskrydderier, som vi blander med tomatsauce og gratinerer i ovnen med mozzarella. Vi springer pastaen over i aften og serverer vores kødboller med lune hvidløgsbrød og en sprød cherrytomatsalat.

Allergener:
Mælk
Hvede
Gluten
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Oksebouillon

1 stk

Rødløg

2 stk

Hvidløgsfed

100 g

Revet mozzarella

(Indeholder Mælk)

1 stk

Pizzadej

(Indeholder Hvede, Gluten)

60 g

Blandet salat

25 g

Panko

(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)

1 pose

Bredbladet persille

125 g

Cherrytomater

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

1 stk

Æg (trin 1)

2 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 3)

1 dl

Vand (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)1292 kcal
Energi (kJ)5405 kJ
Fedt55.6 g
Mættet fedt17.4 g
Kulhydrat122.2 g
Sukker19.5 g
Protein61.6 g
Salt10.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Ildfast fad

Fremgangsmåde

Form kødboller
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Rul pizzadej (medfølgende bagepapir) ud.

Bland hakket svine-/kalvekød, æg [1 stk | 2 stk], panko, halvdelen af Middelhavsdrøm og salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål. 

Form fars til kødboller (5 pr. person), og overfør til en tallerken. 

Steg kødboller
2

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 4-5 min, eller indtil brunet (tilberedes færdig i trin 3), og overfør til et ildfast fad. 

Imens, hak rødløg og persille fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, olivenolie [2 spsk I 4 spsk] og persille i en lille skål.

Lav sauce
3

Steg rødløg i samme stegepande i 1-2 min, eller indtil bløde. 

Tilsæt resterende Middelhavsdrøm, oksebouillon, hakkede tomater, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], vand [1 dl | 2 dl] og sukker [1/2 tsk | 1 tsk], og rør rundt.

Overfør til det ildfaste fad, og top med mozzarella.

Bag hvidløgsbrød
4

Overfør pizzadej (og medfølgende bagepapir til en bageplade).

Fold tre gange, og prik små huller med fingrene. Dryp med hvidløgsolie, og krydr med et stort nip salt.

Bag i ovnen i 14-15 min, eller indtil osten er smeltet, saucen bobler og dejen er gennembagt.

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav cherrytomatsalat
5

Imens, skyl salat under koldt vand i et dørslag. 

Halver cherrytomater.

Bland salat og cherrytomater i en mellemstor skål, og krydr med et nip salt og peber.

Tilsæt olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] lige inden servering, og vend sammen.

Skær brød i skiver.

Server
6

Anret kødboller i tomatsauce i dybe tallerkener.

Server med brød og salat.