Skip to main content
Græske plantefarsbøffer

Græske plantefarsbøffer

med bagte kartofler og hjemmelavet tzatziki

I aften drømmer vi os væk til Grækenland og laver karakteristisk græsk mad med stil! Vidunderlige plantefarsbøffer får perfekt smag af at blive krydret med vores egen krydderiblanding, som vi kalder Jorden Rundt. Vi serverer vores bøffer med ovnbagte oreganokartofler og en sprød tomatsalat med rødløg og basilikum. Og vi bikser selvfølgelig også en frisk tzatziki sammen!

Tags:
Max 50g kulhydrater
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Sulfitter
Æg
Sennep
Gluten
Havre
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

400 g

Små kartofler

150 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Hvidløgsfed

12 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

1 stk

Basilikum

½ g

Oregano, tørret

½ stk

Rødløg

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 g

Plantefars

(Indeholder: Gluten, Havre, Soja)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kartofler

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

½ tsk

Salt til bøffer

Næringsindhold

Energi (kJ)2124 kJ
Kalorier (kcal)508 kcal
Fedt24.1 g
Mættet fedt16.1 g
Kulhydrat44.5 g
Sukker8.4 g
Kostfibre11.2 g
Protein22.7 g
Salt4.7 g
Trans Fat0.2 g
Potassium274.8 mg
Calcium28.2 mg
Iron0.6 mg

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver kartofler (uskrællet).

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav tomatsalat
2

Imens, hak rødløg fint.

Hak tomat groft.

Hak basilikum fint.

Bland tomat, rødløg, basilikum, olivenolie, balsamico, salt og et nip peber en skål.

Form bøffer
3

Bland plantefars, Jorden Rundt og salt i en stor skål.

Form fars til hakkebøffer (1 pr. person).

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.

Lav tzatziki
5

Imens, riv hvidløg fint.

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt.

Bland agurk, yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret bøffer, kartofler, tomatsalat og tzatziki på tallerkener.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image