Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græske koftaer

Græske koftaer

med ovnstegte grøntsager og bagt græsk ost

Var der ikke tid til en rejse til Grækenland i år? Fortvivl ikke, i aften tager vi på en kulinarisk rejse til Grækenland og laver fantastiske middelhavskoftaer med vidunderlig hjemmelavet tzatziki! Vi ovnsteger også kartofler, rødløg og tomat, som vi topper med græsk salatost og persille.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Milk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

25 g

Rasp

4 g

Panamad

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

50 g

Græsk ost

1 stk

Bredbladet persille

½ stk

Rødløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

1 stk

Æg til koftas

½ tsk

Salt til koftas

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2762 kJ
Kalorier (kcal)660 kcal
Fedt26.6 g
Mættet fedt12.7 g
Kulhydrat65.3 g
Sukker9.1 g
Kostfibre6.6 g
Protein42.2 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6 g
Trans Fat0.2 g
Potassium1424.8 mg
Calcium28.2 mg
Iron0.6 mg

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet), rødløg og tomat i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Bland fars
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Hak persille fint.

Bland hakket svine-/kalvekød, Panamad, æg, rasp, hvidløg, salt og et nip peber i en stor skål.

Rul fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).

Steg koftaer
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunede.

Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.

VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Bland tzatziki
4

Imens, riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt gennem et viskestykke eller en si.

Bland agurk, yoghurt, halvdelen af persille og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Tilsæt salatost og persille
5

Top grøntsager med smuldret salatost, når der er 10 min tilbage.

Vend færdige grøntsager med resterende persille.

Server
6

Anret koftaer og grøntsager på tallerkener.

Top med tzatziki.