Græsk inspireret kyllingetaco
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Græsk inspireret kyllingetaco

med hvidløgsyoghurt og syltede rødløg

Tacos fører normalt tankerne til Mexico, men aftenens variant er inspireret af græsk madlavningskunst. Vores skønne tacos bygger vi med lune tortillabrød, oreganobagt kylling, frisk tomat, agurk og rucola, syltet rødløg med citron, og cremet hvidløgsyoghurt.

Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid17 minutter
17 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Rødløg

½ stk

Citron

280 g

Kyllingebryst

1 g

Oregano, tørret

8 stk

Små tortillabrød

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)

75 ml

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Hvidløgsfed

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

40 g

Rucola

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Sukker (trin 1)

1 spsk

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Vand* (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2575 kJ
Kalorier (kcal)616 kcal
Fedt14.4 g
Mættet fedt4.4 g
Kulhydrat72.6 g
Sukker10.2 g
Protein46.6 g
Salt3.6 g

Redskaber

Stegepande

Fremgangsmåde

1

Halver citron [½ stk, 2P].

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Bland citronsaft [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål. 

Vend løg i skålen, og stil til side.

Hæld lage fra inden servering.

2

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, yoghurt, vand [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål. Stil til side.

3

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft (hvis du ikke har en mikrobølgeovn).

Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med oregano, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

4

Varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pak ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 4-5 min.

5

Skær tomat i halve skiver.

Skær agurk i tynde stave.

Skyl rucola

Skær kylling i tynde skiver.

6

Byg tacos med tortillabrød, kylling, tomat, agurk, rucola, syltet rødløg og hvidløgsyoghurt.